Monday, June 11, 2007

Μπριζόλες με λαχανικά στο grill

Ενα ακόμα (χμ...) διαιτητικό φαγητό.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, οι μπριζόλες να 'ναι άπαχες, ή, τουλάχιστον, να αφαιρέσουμε το περισσότερο (αλλά όχι όλο, μη το παρακάνουμε κιόλας...) λίπος τους.
Καλό θα είναι να μαριναριστεί το κρέας - κάτι που εγώ δεν έπραξα (το γνωστό τροπάριο περί έλλειψης χρόνου...)
Ο,τι λαχανικά υπάρχουν, ευπρόσδεκτα! (όλοι οι καλοί χωράνε δηλαδή...). Σήμερα υπήρχαν ντομάτες, κρεμμύδια, κόκκινες πιπεριές και φυσικά κολοκύθια! ...κολοκυθο-υπερπαραγωγή του μπαξέ γαρ :-)

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να περιμένουν.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστόμετρου.
Λαδώνουμε ελαφρώς το γκριλλ και ψήνουμε ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεται κάθε λαχανικό, πρώτα τα "χρονοβόρα" και μετά τα "γρήγορα". Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρώτα τα κολοκύθια, μετά τις πιπεριές, μετά τα κρεμμύδια και τέλος τις ντομάτες.

Βάζουμε και τις μπριζόλες να ψηθούν, απλώνουμε τα λαχανικά στα πιάτα και μόλις το κρέας ετοιμαστεί, το βάζουμε πάνω στα λαχανικά:


Εχω την εντύπωση οτι είναι αισθητή η απουσία της πράσινης πιπεριάς ε;
Καλά, λείπει και η μελιτζάνα, και κανα μυρωδικό... αλλά μη το παραφορτώσουμε έτσι; :-)

4 comments:

Jane E. said...

"είναι αισθητή η απουσία της πράσινης πιπεριάς"

Πολύύύ αισθητή :p

oneiromageiremata said...

Πω....το καλύτερό μου. Ψητούρα με ψητά λαχανικά...

el-bard said...

Συγχαρητήρια και πάλι. Μέχρι τώρα έτρωγα την μπριζόλα με τηγανητές πατάτες. Τόσι μάγειρες και σεφ δεν έχουν μιλήσει έτσι απλά στη γεύση μου.

Κωστας said...

Τζέην, την επόμενη φορά θα βάλω και τσίλι :p

Κική, τα καλύτερα έρχονται! (ε ρε γλέντια που 'χουν να γίνουν στο μπαξέ...)

Ελευθέριε, οι τηγανητές πατάτες είναι μια αμαρτία στην οποία αξίζει (με χίλια) να υποπέσει κανείς. Η δικαιολογία μας είναι πως... χρειάζεται πολύς χρόνος για το τηγάνισμα! :-)

Ωχ ωχ ωχ, άρχισε να αστράφτει και να βροντά πολύ άσχημα. Κλείνω το πισί (αρκούντως τραυματική η προηγούμενη εμπειρία όταν κάηκε το βίντεο) και πάω για τούφες :-)