Thursday, August 30, 2007

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, εντόπισα ένα πρόβλημα: Ο Blogger κάτι έκανε στα feeds και δεν βγαίνουν σωστά τα recent comments.
Για να βρώ τη δύναμη να ασχοληθώ με το ζήτημα, θα μαγειρέψω κάτι δυναμωτικό: Ριγκατόνι με σάλτσα τόνου.

(Καλά ε..., "κουκουρούκου" πρόλογος... στην πραγματικότητα μόνο ριγκατόνια είχε η ντουλάπα. Μια κονσέρβα τόνου ήταν κι αυτή ξεχασμένη... θα φάμε λοιπόν ό,τι μας βρίσκεται... Πάντως, το πρόβλημα με τα feeds χρήζει αντιμετώπισης .)
Edit, σήμερα το βράδι: Οκ, έβαλα ένα άλλο σκριπτάκι και όλα οκ με τα σχόλια!


Βασικά η σάλτσα είναι το παν σ' αυτή τη συνταγή, καθώς τα μακαρόνια θέλουν μόνο ένα βράσιμο σε αλατισμένο νερό.

Ξεκινάμε λοιπόν ψιλοκόβοντας ένα κρεμμύδι Κρήτης. Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας μερικές ντομάτες του μπαξέ της μαμάς. Για τους τεμπέληδες, αλλά και λόγω της ζέστης, μπορούμε να κομματιάσουμε το κρεμμύδι και να πολτοποιήσουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ.
Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο Κρήτης το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε μια-δυο σκελίδες σκόρδο Κρήτης και τις βάζουμε να σωταριστούν κι αυτές. Προσθέτουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ωστε η σάλτσα να σιγοβράζει.
Μόλις μας γεμίσει το μάτι (δηλαδή "δέσει"), τη δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τόσο ωστε η γεύση της να ικανοποιεί τη γλώσσα μας.
Βάζουμε και μερικούς σπόρους κίμινο, αν μας βρίσκονται πρόχειροι.
Αφαιρούμε τυχόν νερό από τη κονσέρβα τόνου και το βάζουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας και κομματιάζοντας. Επειτα από ένα-ενάμισι λεπτό, σβήνουμε το μάτι και βάζουμε λίγη worcestershire sauce:

Αυτή η σως είναι ένα πράγμα "καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω" :-)

Στο μεταξύ, όσο ετοιμάζαμε τη σάλτσα, βράσαμε (al dente of course) τα ριγκατόνια... και ιδού:

Μια φωτογραφία που αποδεικνύει πως οι διακοπές έχουν ενίοτε ως συνέπεια να ξεχάσει ο φωτογράφος πως η ύπαρξη φωτισμού είναι απαραίτητη για να βγει μια σωστή φωτογραφία. (Εδώ που τα λέμε φταίει και η βιασύνη λόγω πείνας...)

Σε αντίθεση πάντως με το οπτικό αποτέλεσμα, το γευστικό αποτέλεσμα ήταν άψογο :-)

Sunday, August 19, 2007

Good news - bad news

Λοιπόν.
Εχω καλά και κακά νέα.

Τα καλά είναι οτι τις φχαριστηθήκαμε τις τρεις βδομάδες. Καμια δεκαπενταριά μέρες να 'χαμε ακόμα, θα ήταν τέλεια :-)

Το κακό νέο είναι οτι επιστρέψαμε και από αύριο δουλειά :-(

Πως το λένε... "πλούσιο φωτορεπορτάζ" εδώ.

Άντε και του χρόνου!