Saturday, December 29, 2007

Καζάν ντιμπι, σεκέρ παρέ, σαραλί και λοιπά

Επιτέλους το "εξοχικό" μας φτιάχτηκε.
Περάσαμε μια βδομάδα με τους καλεσμένους μας και ήταν ωραία.

Φωτορεπορταζ από τις δυο εκδρομούλες (Γρανίτης και Ωραίο) που κάναμε, εδώ.

Επειδή τα βρώσιμα αυτής της βδομάδας δεν ήταν τίποτα το ξεχωριστό, θα βάλω μια φωτό από τα σιροπιαστά της Σμίνθης. Καζάν ντιμπι, σεκέρ παρέ, σαραλί και λοιπά:


Αντε, καλά να μας μπει ο νέος Ετος!

Wednesday, December 19, 2007

Αυγά και λουκάνικα

Σήμερα, λόγω και του κρύου, έχουμε ένα πιάτο που ανήκει στη κατηγορία "βαρέα και ανθυγιεινά".
Είναι προφανές οτι είναι αμαρτία να τρώμε τέτοια πράγματα, αλλά ζωή χωρίς αμαρτίες είναι σαν μπίρα χωρίς αλκοόλ. Δε λέει...

Ο γενικός κανόνας, πως οι αμαρτίες διαπράττονται γρήγορα και εύκολα, ισχύει. Δεν χρειάζεται πάνω από ένα εικοσάλεπτο για την ετοιμασία αυτού του χοληστερινούχου μεν, νόστιμου δε, εδέσματος. Απαραίτητα, θα πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη σαλάτα για να μη βομβαρδιστεί ανελέητα το στομάχι μας...

Λοιπόν.
Για κάθε άτομο χρειάζεται ένα κομμάτι χωριάτικου λουκάνικου μήκους 10-12 εκατοστών και τρία αυγά.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και κόβουμε το λουκάνικο σε σχετικά λεπτές ροδέλες. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και χτυπάμε ελαφρώς, ίσα να σπάσουν οι κρόκοι και να ανακατευτεί ελαφρώς το περιεχόμενο του μπολ.

Αν τα λουκάνικα είναι πολύ λιπαρά, δεν χρειάζεται λάδι, αλλιώς βάζουμε πολύ λίγο στο ζεσταμένο τηγάνι και τηγανίζουμε τις ροδέλες. Αν δεν έχουν πολλά μυρωδικά, μπορούμε να βάλουμε και ρίγανη. Ρίχνουμε και τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει κάτι σαν στραπατσάδα και σερβίρουμε αφού πρώτα πασπαλίσουμε με καπνιστό πιπέρι του Πόζαρ - ή και με μπούκοβο για τους "σκληροπυρηνικούς":

Tuesday, December 4, 2007

Χιώνα ψητή

Επιστροφή στη μαγειρική με (τι άλλο;) ψάρι!
Και μάλιστα εύκολο και γρήγορο και νόστιμο.

Βάζουμε το γκριλ να κάψει.
Καθαρίζουμε το ψαράκι μας και το αλατοπιπερώνουμε (εγώ βάζω και ρίγανη βέβαια - κολλήματα είναι αυτά, τι να κάνουμε...).
Ρίχνουμε προαιρετικά μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο γκριλ και ψήνουμε το ψάρι 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του. Tip: Τη δεύτερη πλευρά τη ψήνουμε λιγότερη ώρα από τη πρώτη!

Το ψάρι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, εκτός από την αυτονόητη πράσινη συνοδευτική σαλάτα. Σήμερα όμως, έκανα και ένα λαδολεμονομουσταρδομίγμα για να το περιχύσω - και βγήκε καλό: