Tuesday, October 7, 2008

Μανιτάρια φρικασέ

Εχω πήξει στις δουλειές και έχω παρατήσει το βλογ - είναι ηλίου φαεινότερον.

Και ω! της συμπτώσεως... σήμερα "μπαίνω" να βάλω συνταγή και βλέπω το σχόλιο της κ. Δήμητρας Βέργου για τα μανιτάρια!!!

Αγαπητή Δήμητρα (έχεις το όνομα της μητέρας μου, παρεπιμπτόντως...) τα μανιτάρια τα τρώω μετά μανίας.... αρκεί να τα έχουν μαγειρέψει άλλοι (χι χι).

Σίγουρα έχω γράψει 2-3 συνταγές - δεν έχω τον χρόνο να ψάξω, τώρα - και να μια ακόμη:

Αντικαθιστώντας το κρέας με τα μανιτάρια σε ένα φρικασέ, έχουμε όλα τα καλά του κρέατος (γεύση, άρωμα κλπ) χωρίς τα αρνητικά του (χοληστερίνες, τριγλυκερίδια και άλλα οξαποδώ...).

Παίρνουμε λοιπόν μερικά πλευρώτους, τα σωτάρουμε ελαφρώς, προσθέτουμε μαρούλια, αυγολέμονο και ιδού:

5 comments:

dhmhtra said...

Φίλε Κώστα καλημέρα.
Πολύ ευχάριστη η εκπληξη με το φρικασέ σου.
Την συνταγή αυτή την έχω κάνει με μανιτάρια ΜΟΡΧΕΛΕΣ και υπάρχει στο βιβλίο μου μαζί με πολλές άλλες συνταγες για μανιτάρια.
Χθές το απόγευμα μάζεψα τα πρώτα άγρια που βγήκαν φέτος.
Θα τα ξαναπούμε.
Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα

kiki said...

Πωωω σούπερ! Πεθαίνω για φρικασε αλλά δεν το κάνω για διάφορους λόγους! Θα το κάνω όμως με μανιτάρια! Παλιά στο hungry.gr είχε βάλει ένας συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια. Κι εκείνη πολύ καλή!

Anonymous said...

Kι εγώ κάνω και μαγειρίτσα με μανιτάρια, που γίνεται σούπερ! Ωραία συνταγή γενικά και όντως πολύ υγιεινή.

manjiki said...

Το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να το φτιάξω αυτό, από τότε που το έφαγα σε ένα εστιατόριο. Καλά που μου το θύμισες!

Εκτός από μαρούλι θα έβαζα και λίγο πράσο, φρέσκο κρεμύδι και άνηθο, όπως βάζουμε στο αρνάκι φρικασέ. Εάν δε το αυγό είναι και χωριάτικο είναι μιαμ μιαμ

MaryAthenes said...

Πολυ θα ηθελα να τα δοκιμασω !
Ευχαριστω πολυ για την ιδεα !