Wednesday, April 22, 2009

Πορτοκαλόπιτα

Ενα γλυκό - δημιουργία της συζύγου. Βοήθησα βέβαια τα μάλα, δεν την άφησα ολομόναχη τη γυναίκα να παιδεύεται...

Πλένουμε καλά 2 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους,τα κόβουμε σε κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (ολόκληρα μαζί με τη φλούδα τους) και τα αφήνουμε να περιμένουν υπομονετικά.

Χτυπάμε 3 αυγά με τρία τέταρτα φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη και λίγο αλάτι, προσθέτουμε 2 κουταλάκια γλυκού βουβαλίσιο βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας τριμμένη καρύδα, λίγη σκόνη κανέλας και ξαναχτυπάμε αλύπητα.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κατσικίσιο γάλα (με λίγα λιπαρά), ανακατεύουμε καλά, βάζουμε 3/4 φλυτζ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι, μία κοφτή κουταλιά σούπας σόδα και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Ανακατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Βουτυρώνουμε με λίγο βουβαλίσιο βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ, στρώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου.

Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε ένα σιρόπι, π.χ. ένα φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι ζάχαρη με 2-3 φλούδες πορτοκαλιού - μικρά φλιτζάνια, χρειάζεται λίγο σιροπάκι.

Δεν φαίνεται και πολύ σόι ε;
Τα φαινόμενα απατούν!
Αν σώνει και καλά θέλουμε μια καλύτερη εμφάνιση, βάζουμε πάνω στο κομμάτι της πίτας μια μπάλα παγωτό, περιχύνουμε με σοκολάτα και voila ένα ντεμέκ εμφανίσιμο επιδόρπιο.

==========

ΥΓ: Μας τη πέσανε οι κινέζοι!!! Ο κύριος (ή η κυρία) σχολίασε 5 φαγητά: Μανιτάρια φρικασέ, Φασολάδα, Ρακένια με σάλτσα καπνιστού σολομού, Αγριογούρουνο στο φούρνο και Φακές, γράφοντας "情趣用品,情趣,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,情趣,色情,成人影片,色情影片,免費A片,情趣用品,情趣,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,情趣," και άλλα τινά...
ρε τι πάθαμε...
:-) :-) :-)

6 comments:

Anonymous said...

Πορτοκαλόπιτα τρώνε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γράψτεμας μία συνταγή που να τρώνε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο!

kiki said...

Τα κινέζικα Κώστα είναι σπαμ. Μου ήρθαν κι εμένα μια μέρα με το κιλό.

Με μια μπάλλα παγωτό εμένα πλιζ! Μερσί!

Anonymous said...

Πολυ νοστιμο φαινεται το γλυκακι!!! Εχω ομως μια απορία... εκει που λεει 2 κουταλιες καρύδα, μήπως εννοείς καρύδια γιατι το βλέπω στην φωτογραφία να εχει λίγο σκουρο χρώμα????
Ανθή

Κωστας said...

Ανθή, καρύδα. Σαν αυτή που μπαίνει στο ινδοκάρυδο, πχ :-)
Σκούρο γίνεται λόγω της μαύρης ζάχαρης. Αν χρησιμοποιήσεις άσπρη, θα γίνει πιο ανοιχτόχρωμο, αλλά και λιγότερο νόστιμο...

Anonymous said...

Ευχαριστω Κώστα. Τώρα που ελυσα ολες τις αποριες μου θα το φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις!

Arxodas said...

Θελω κι εγω να δοκιμασω να το φτιαξω... ειναι καπως διαφορετικη απο τις αλλες κι εχω περιεργεια
Παπεμπιπτοντως τα κινεζικα σβηστα αν μπορεις γιατι μιλανε για ερωτικα βοηθηματα και τετοια... βαλτα στη μεταφραση του Google και θα δεις