Η Αυτού Μεγαλειότης το μπαρμπούνι:
Ενα από τα πιο νόστιμα ψάρια, μαγειρεμένο "κλασσικά" στο τηγάνι.
Θα χρειαστούμε δενδρολίβανο, αλάτι, αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα.
Παίρνουμε μερικά μεγάλα μπαρμπούνια, τα καθαρίζουμε καλά από εντόσθια και λέπια.
Για κάθε ψάρι, παίρνουμε δύο κλαράκια δενδρολίβανο, ανοίγουμε το στόμα του ψαριού και τα σπρώχνουμε μέσα, ωστε να γεμίσουν το χώρο του κεφαλιού και της κοιλιάς. Κόβουμε ό,τι περισσεύει.
Αλατίζουμε τα ψάρια και τ' αφήνουμε κανα μισάωρο να "ρουφήξουν" το αλάτι και τη μυρωδιά του δενδρολίβανου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λάδι να κάψει. Απλώνουμε το καλό αλεύρι ντίνκελ που χρησιμοποιήσαμε στους λουκουμάδες και αλευρώνουμε καλά τα ψάρια.
Πριν τα τηγανίσουμε, τα τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τηγανίζουμε 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.
Καλή συνοδεία είναι οι ζοχιές.
Να και το μπαρμπουνάκι!!! Ωραία τα μπαρμπουνάκια τηγανητά...
ReplyDeleteΑυτό με το δενδρολίβανο στο στόμα του ψαριού, με τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί! Πανέξυπνο.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΗ μαμά μου παλιά που αντέχαν τα στομάχια μας(παιδικά γαρ)έκανε κάτι πολύ ανθυγιεινό...Αφού τα έβαζε όλα σε πιατέλα, τα ράντιζε με λεμονάκι φρέσκο κι από πάνω έριχνε και λίγο τηγανόλαδο μπαρμπουνιού...δεν υπάρχει νοστιμότερο απ'αυτό το τηγανόλαδο. Ειδικά μάλιστα όταν το ρουφάς από το κεφαλάκι του ψαριού! Ώραία ιδέα το δεντρολίβανο, θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε! (το προηγούμενο διεγράφη από μένα γιατί αν σου πω πώς έγραψα το μπαρμπούνι...:)
ReplyDeleteενταξει ειδα ολα τα φαγητα με μπηκαν οι ιδεες και πρεπει εδω στον βασιλια των ψαριων να σκυψω με σεβασμο το κεφαλι και να σε παραδεχτω (για ολα μα και για ειδικα)
ReplyDelete