Monday, January 29, 2007

Ομελέτα με πατάτες και τυρί

Δεν ξέρω αν φταίει το κρύο, αλλά σήμερα είπαμε "χοληστερίνη αγάπη μου". Μια ομελετίτσα που δεν της φαίνεται το βάρος...


Το άλλοθι μας είναι τα επιλεγμένα υλικά:
Για κάθε ομελέτα, χρειαζόμαστε...
Τρία αυγά από τις κότες της μαμάς (χε χε).
Πατάτες από το μπαξέ της μαμάς (ξανά χε χε).
Βιολογικό κατσικίσιο τυρί (μια που η μαμά δεν έχει κατσίκια...).
Αλάτι, ρίγανη και κόκκινο καπνιστό πιπέρι Αριδαίας (ξέρω, καταντά μονότονο, αλλά το άτιμο δένει τόσο καλά με τα αυγά...).

Το πόσες πατάτες και το πόσο τυρί θα χρησιμοποιήσουμε, εξαρτάται από τα γούστα μας.
Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις οποίες θα πρέπει να τις ψιλοκόψουμε - ταιριάζουν καλύτερα έτσι από τα χοντροκόμματα - και μόλις γίνουν, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατοριγανώνουμε.
Κόβουμε το τυρί σε κομματάκια.
Χτυπάμε τα αυγά, τους βάζουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί και τις πατάτες, τα απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε την ομελέτα για λίγα λεπτά.
Τη βγάζουμε απ' το τηγάνι και βάζουμε όσο καπνιστό πιπέρι τραβάει η όρεξή μας.
.-

1 comments:

cometes said...

8a gini pio nostimi an afotou vgaloume tis patates apo to tigani ke tis stragisoume apo to ladi na tis valoume na papariasoun gia liga lepta mesa sta avga ke epita ta vazoume ola sto tigani:)