Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να φαγωθούν αυγά.
Απαραίτητη προϋπόθεση, τα αυγά να είναι από κότες ελεύθερης βοσκής (και όχι βέβαια κότες που βόσκουν ελεύθερα τις ζωοτροφές του πτηνοπαραγωγού...).
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ζεστό τηγάνι και μόλις κάψει, σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και σε 2-4 λεπτά είναι έτοιμα προς βρώσιν.
Εννοείται βέβαια οτι το κόκκινο πιπέρι που φαίνεται είναι το καπνιστό του Πόζαρ (Λουτρακίου Αριδαίας) - αλλά και χωρίς αυτό μια χαρά είναι τα μάτια.
Και φυσικά, χρειάζεται ένα καλό ψωμί για βούτες στον κρόκο του αυγού, μια χωριάτικη και μια παγωμένη μπίρα... :-)
Αντε, φύγαμε τώρα για επιδρομή στον μπαξέ του χωριού!
5 comments:
Αν δε πριν τηγανίσεις λίγο χωριάτικο λουκάνικο σε λαδάκι και μετά στο λάδι-λίπος βάλεις τα αυγουλάκια...
Φέρε μπύρεεεεεεςςςς!!!!!
Καλημερα! Σε διαβαζω εδω και καιρο και εχω να πω ... συγχαρητηρια! Τουλαχιστον εμενα μου φτιαχνεις την ορεξη! Απλα και ομορφα! Και μια ερωτηση. Μπορω να βρω καπου στη Θεσ/νικη το καπνιστο πιπερι ή πρεπει να παω απο'κει-δυστυχως την τελευταια φορα που πηγα αγνοουσα την υπαρξη του..- Καλη συνεχεια!
...και χωριάτικα αυγουλάκια ε; ή το είπες;
@ gianni: Εχεις άγριες διαθέσεις ε; :-)
@ fagou: Μάλλον θα πρέπει να πας στο Πόζαρ. Δεν είναι καλή ευκαιρία για μια βόλτα; (υποθέτω βάβαια πως έχεις δικό σου όχημα, γιατί με λεωφορεία είναι λίγο πίκρα...)
@ oneiromageiremata: Ε, βέβαια, από το κοτέτσι της μαμάς!
----------
Επιστρέψαμε στο καμίνι, αλλά τουλάχιστον τα λάφυρα της επιδρομής είναι πολλά: Αυγά, ντομάτες, κρεμμύδια, αγγούρια και κολοκύθια. :-)
Θα φάμε καλάααααα...
Πωπω φίλε αυτά είναι...Μαζί σου κάνω και δίετα γιατί χορταίνω με όσα διαβάζω..
Post a Comment