Friday, July 13, 2007

Καβουροσαλάτα με ρόκα και ντομάτες

Μια σαλάτα για υπομονετικούς! :-)
(Κανονικά βέβαια θα 'πρεπε να είναι κάπως πιο "προσεγμένα" τα χορταρικά, αλλά είπαμε... να ζοριστούμε σήμερα μόνο με τα καβούρια. Αλλη φορά με πιο "πολύπλοκα" πράγματα).

Παίρνουμε μερικά (δεν χρειάζεται η διευκρίνιση "ζωντανά" ε;) καβούρια, 3-4 ας πούμε και τα βράζουμε για κανα δεκάλεπτο.
Τα βγάζουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τις δαγκάνες. Σπάζουμε (με καρυδοθραύστη, σφυροκάλεμο, βαριοπούλα, ό,τι μας βολεύει) τα κελύφη και τα πόδια και βγάζουμε τη ψίχα.
ΟΚ, είναι πολύ ζόρικη δουλειά, αλλά δε μπορεί να 'ναι όλα εύκολα έτσι;

Κόβουμε ρόκα/ντοματίνια (αντί για ρόκα και το μαρούλι καλό είναι), "ζωγραφίζουμε" με τα χορταρικά μια χαζομάρα σε μια πιατέλα, απλώνουμε στη μέση τη καβουρόψιχα και γύρω-γύρω τις δαγκάνες:

Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λευκό κρασί.
Για το τέλος, βάζουμε λεμόνι ή lime ή worcestershire sauce (αυτή είναι η τελευταία μου "γκουρμεδιάρικη" (και καλά) ανακάλυψη, μιλάμε πολύ με άρεσε - νεοφώτιστος γαρ...)

4 comments:

Anonymous said...

τρελαίνομε!
αυτές είναι σαλάτες.

Κωστας said...

:-)

Anonymous said...

εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί η ρόκα αρέσει τόσο...σε μικρή αναλογία μαζί με μαρούλι είναι υποφερτή...αλλιώς σκετη...ούτε πικάντικη τη βρίσκω,ούτε καυτερή...
:)
...κατά τ'άλλα ... καλλιτέχνης ο σεφ εδώ!

betty said...

Καλά το λένε ότι το μάτι δεν γελιέται ποτέ. Με την πρώτη ματιά στη φωτό αντιλαμβάνεσαι ότι το ντοματάκι είναι φρέσκο και τραγανό, η ρόκα επίσης, το καβούρι οπωσδήποτε κι όλα μαζί δροσάτα!