Friday, January 11, 2008

Κοτόπουλο ινδικού τύπου :-)

Αυτό το κοτόπουλο θέλει φούρνο ταντούρι, αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι λίγο δύσκολο να το βρω, θα μαγειρευτεί σε "κανονικό" φούρνο.

Η μαρινάδα είναι για τρία στήθη κοτόπουλο (ενάμισι κιλό), οπότε για λιγότερο κρέας, υπολογίζουμε και λιγότερη ποσότητα.
Βάζουμε στο γουδί από ενάμισι κουταλάκι σπόρους κόλιανδρου, κίμινου και πιπεριού και τους κοπανάμε καλά. Προσθέτουμε από ενάμισι κουταλάκι πάπρικα (εγώ βάζω κόκκινο καπνιστό πιπέρι ως συνήθως...), κουρκουμά, κάρι και σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε.

Χοντροκόβουμε 1-2 κρεμμύδια, 2-3 σκελίδες σκόρδο και ένα κομμάτι πιπερόριζα (τζίντζερ) περίπου όσο το σκόρδο. Τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι, το χυμό ενός λεμονιού, μια κουταλιά ελαιόλαδο, τα περιεχόμενα του γουδιού και μισό κιλό γιαούρτι. Τα χτυπάμε όλα να γίνουν πάστα. Ετοιμη η μαρινάδα.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (6-8 το κάθε στήθος) τα χαράζουμε αρκετά βαθιά σε τρία-τέσσερα σημεία και τα βάζουμε στη μαρινάδα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 240-250 βαθμούς και ψήνουμε για κανα μισάωρο. (κάντε κλικ στη φωτο ;-) )


ΥΓ: Καμμιά ιδέα για το πως να "μεταλλάξουμε" το φούρνο σε κάτι ταντουροειδές - να μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί εύκολα - έχει κανείς;

3 comments:

Jane E. said...

Αυτό είναι που λέμε τσίκεν κόρμα;

Κωστας said...

Χμμμ, σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, μάλλον όχι...

Kavo Papas said...

Πάρε ένα μέτριο πηθάρι (όσο πιό χονδροείδες τόσο το καλύτερο). Μερικά μεταλλικά μεγαλούτσικα σουβλάκια και πέρασε το κρέας αφήνοντας αρκετό χώρο στην μύτη. Ρίξε αναμένα κάρβουνα στο πηθάρι και στήσε όρθια τα σουβλάκια (η μύτη στον πάτο και να ακουμπάνε γύρω γύρω). Θα σου χρειαστεί ένα καλό γάντι.