Εκτός από ορεκτικά, τα springrolls είναι μια καλή περίπτωση φαγώσιμων για πικνικ.
Σχεδόν οτιδήποτε κατεβάσει η κούτρα του καθένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γέμιση. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα καπνιστό σολομό, λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκι και φρέσκο κόλιανδρο.
Οι δοσολογίες μπορεί να παίζουν ανάλογα με τα γούστα μας. Στα συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 2 φέτες σολομού, 2 κρεμμυδάκια, 2 καρότα, μισό λάχανο και καμμιά εικοσαριά φύλλα κόλιανδρου.
Ψιλοκόβουμε τα πάντα εκτός από τον κόλιανδρο και τα σωτάρουμε ελαφρώς. Τα βγάζουμε απ' το wok και τ' αφήνουμε να κρυώσουν - αν θέλουμε βάζουμε και κάποια σως.
Οταν κρυώσουν ψιλοκόβουμε και τον κόλιανδρο και ξανα-ανακατεύουμε τη γέμιση.
Με αυτή τη ποσότητα γέμισης, μου χρειάστηκαν 12 κρεπάκια ριζάλευρου.
Βάζουμε το φύλλο σε χλιαρό νερό να μαλακώσει, προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας γέμιση, τυλίγουμε και διατηρούμε τα ρολλά σε υγρό περιβάλλον, μέσα σε βρεγμένη πετσέτα π.χ.
Τηγανίζουμε σε σουσαμόλαδο η ηλιέλαιο μέχρι να χρυσίσουν και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει η λαδίλα. Είτε ζεστά είτε κρύα, είναι νόστιμα.
1 comments:
Κώστα έλα εδώ ,στο μπλογκ,για να δεις μια άλλη εκδοχή της σούπας με τραχανα...θυμάμαι που παλιότερα με είχες ρωτήσει :)
Post a Comment