Οι χρωματιστές χυλοπίτες φτιάχνονται με προσθήκη διαφόρων χορταρικών κατά το ζύμωμά τους και τους προσδίδουν χρώμα, αλλά και ιδιαίτερη γεύση.
Οι πράσινες που θα μαγειρέψουμε σήμερα είναι με σπανάκι.
Για να γίνει δίχρωμο το πιάτο, θα κάνουμε και μια κόκκινη σάλτσα: σωτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε πολτοποιημένη ντομάτα, μια κονσέρβα τόνου και τ' αφήνουμε να σιγοβράζουν. Προς το τέλος, προσθέτουμε και ένα σφηνάκι ρούμι...
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι:
5 comments:
Αυτό το ρούμι θα του δίνει ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά ε; Αγαπημένο φαγητό και για μένα αυτό. Εύκολο και γρήγορο.
Ωραίος ο συνδυασμός. Το δικό μου πιάτο δεν θα μπορούσε να είναι τόσο όμορφο σε φωτογραφία. Ακολουθώ την ιταλική μέθοδο. Ρίχνω τα ζυμαρικά στη σάλτσα που βράζει και ανακατεύω εκεί.
Για τη σάλτσα τόνου θεωρώ πως για το πότε θα μπει ο τόνος στη σάλτσα ισχύει το όσοι πιο αργά, τόσο πιο καλά.
Geia xara sas kai apo emena.
Polu swsta leei o gianni, o tonos mpainei sto telos, den prepei na mageireutei kanonika. Auto ginetai giati etsi krataei to entono arwma tou kai thn geush tou, kathws kai ola ta sustatika tou.
Pes mas giati evales roumi?
Γιατί ρούμι; Ωραίος διαγωνισμός!
Ξεκινάω:
1. Γιατί σε κάποιον είχε υποσχεθεί εξωτική συνταγή!
2. Γιατί δεν είχε κρασί,
3. Γιατί δεν τον αφήνουν να πίνει φανερά :)
Κωστά καλημέρα
Παρακολούθω εδώ και καιρό τις συνταγές σου,(δεν μπορούσα μεχρι τώρα να σχολιάσω) είναι καταπληκτικές και όσες μαγείρεψα ήταν πεντανόστιμες.
Δεν ξέρω ή ίσως έγω δεν πρόσεξα δ, γιατί δεν χρισημοποιείς τα μανιτάρια;
Τα μανιτάρια (αγρια και εμπορίου)δίνουν γεύση και άρωμα στο καθημερινό μας φαγήτο.
Ευχαριστώ
Post a Comment