Monday, January 26, 2009

Αγριογούρουνο στο φούρνο

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, αγριογούρουνο δεν έχω ξαναματαφάει. Οπότε η προσφορά 2 κιλών κυνηγιού (και ουχί φάρμας) είναι μια ευκαιρία για δοκιμή.

Μετά από ψάξιμο συνταγών και αφού αποκλείστηκαν περίεργες πρακτικές (όπως πχ το μαρινάρισμα με σωταρισμένα λαχανικά...), ξεκίνησε το διήμερο προετοιμασίας/μαγειρέματος.

Το μαρινάρισμα κρίνεται απαραίτητο. Σ' ένα μεγαλούτσικο σκεύος λοιπόν, βάζουμε τα κομμένα κομμάτια του κρέατος.

Για τη μαρινάδα κόβουμε 1 κρεμμύδι, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, 3-4 σκελίδες σκόρδο, ένα κεφάλι σέλινο, 2 καρότα, 2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές.
Τα βάζουμε όλα στο σκεύος με το κρέας, προσθέτουμε 3-4 φύλλα δάφνης, 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο, το χυμό ενός λεμονιού, 3-4 κλωνάρια θυμάρι και σχεδόν ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε όσο κόκκινο κρασί χρειάζεται ωστε να σκεπαστούν τα πάντα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο τουλάχιστον.


Καναδυό ώρες πριν την έναρξη του μαγειρέματος, βγάζουμε το έργο μας απ' το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κατόπιν, αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν σε διαφορετικά σκεύη το κρέας (που θα πρέπει να το απαλλάξουμε από ότι έχει μείνει κολλημένο πάνω στα κομμάτια) και τα χορταρικά.

Αλατοπιπεροριγανώνουμε το κρέας και το σωτάρουμε στο wok. Απλώνουμε τα κρεατοκόμματα σε ελαφρώς λαδωμένο βαθύ ταψί.
*Γιατί ταψί; Γιατί δεν έχουμε γάστρα :-(

Καθαρίζουμε το wok από τα υπολλείματα και σωτάρουμε τα χορταρικά. Τα βάζουμε και αυτά στο ταψί, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη μισή περίπου μαρινάδα. Σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 200 φούρνο για τρεις ώρες (και κάτι ψιλά).

Η αρχική ιδέα ήταν να μαγειρευτεί με πατάτες, οι οποίες θα έμπαιναν στο ταψί στη μέση του μαγειρέματος. Δεν χωρούσαν όμως (οι πατάτες), οπότε στη μιάμιση ώρα μετά την έναρξη του ψησίματος έγινε μόνο έλεγχος αν χρειαζόταν και άλλα υγρά (μαρινάδα δλδ) - που δεν χρειαζόταν.

Την υπόλοιπη μαρινάδα, είπα να την βράσω με λίγο αλευρι κλπ για γίνει κάτι σαν σως, το αποτέλεσμα ήταν παταγώδης αποτυχία, οπότε δεν χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο :-)

Μια που οι πατάτες δεν μας κάθησαν, ανετέθη στην αξιαγάπητη σύζυγο να βράσει όρυζα.

Τελικά το πιάτο εσερβιρίσθη και ήτο καλόν:

3 comments:

kiki said...

Πω....Κώστα τι μου θύμισες....Ένα κομμάτι κανα δυο κιλά είχαν χαρίσει σε φίλους και ανέλαβα να το μαγειρέψω εγώ. Όχι ακριβώς όπως το έκανες εσύ. Κι εγώ μετά από αναζήτηση συνταγών κατέληξα σε μια πολύ καλή. Πάντως ήταν φοβερός μεζές!

Crazy Tourists said...

Κι έχω μια πείνα!!
Και οι αγριογουρουνίσιες παντσετούλες είναι τέλειες!!!

Τρελοτουρίστρια

Anonymous said...

情趣用品,情趣,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,情趣,色情,成人影片,色情影片,免費A片,情趣用品,情趣,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,情趣,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊,情趣用品,情趣,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片,情趣用品,情趣用品,情趣商品,情趣,情趣情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影情趣用品,情趣,情趣商品,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,H漫,A片,AV,AV女優,A漫,免費A片,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,SEX,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣商品,A片,A片,A片,A片,A片,A片,中古車,二手車