Το καλό ψάρι δεν χρειάζεται "φρου φρου κι αρώματα".
Από μόνο του είναι νόστιμο.
Πρωταγωνίστρια:
Η τσιπούρα
Σενάριο:
Παίρνουμε το/τα ψάρι/α - καλό είναι οι τσιπούρες να είναι πελαγίσιες, αλανιάρες και εννοείται φρέσκιες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε καλά εντόσθια, λέπια.
Με ένα πινέλο, πασαλείβουμε το ταψί, πυρέξ η πορσελάνινο, με ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε τα ψάρια, προαιρετική η ρίγανη.
Τα ψήνουμε για κανα 20λεπτο.
.-
4 comments:
Ακούγεται η συνταγή πολύ καλή και απλή.
Θέλω τη γνώμη σου σε κάτι. Διάβασα στο http://hungryforhungry.blogspot.com
ότι ένα φαγκρί μπορεί άνετα να ψηθεί σε φούρνο μαζί με τα εντόσθια. Αμα γίνει, τότε το καθαρίζουμε.
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Είναι το αποτέλεσμα όμως καλό?
Α, Μαρίνα μου δεν έχω ιδέα!
Δεν το δοκίμασα ποτέ και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει το ψήσιμο με τα εντόσθια.
Χμμμ... Αν κάναμε μια δοκιμή με κάποιο φτηνό ψάρι ίσως; :-)
Με τα εντόσθια; Άντε! Ποιός το έγραψε αυτό; Πρώτη φορά το ακούω και εγώ. Βέβαια από ψάρια έχω ελάχιστη εμπειρία, αλλά μου ακούγεται περίεργο...
ama na to kanoume sta karbuna ke kala kala na psinoyume totte ginete...nomizo...ala to ksero oti kapnisto psari kanoun me ta entosthia.etsi den einai?
Post a Comment