Tuesday, April 17, 2007

Μακαρόνια με κιμά

Για να γίνει κάπως πιο ενδιαφέρουσα η μακαρονάδα, ας χρησιμοποιήσουμε μερικά ασυνήθιστα υλικά.
Σπαγγέτι από αλεύρι ζέας ολικής άλεσης, 250 γρ.:

Και ακόμα 100 γρ. στριφτό μακαρονάκι:

Οι ποσότητες των δύο ειδών ζυμαρικών, οφείλονται σε σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός:
Είναι ό,τι περίσσεψε από άλλες μακαρονάδες :-)
Πέρα απ' αυτό όμως, δύο είδη μακαρονιών δείχνουν πιο όμορφα από ένα.

Χρειαζόμαστε επίσης,
400 γρ. κιμά
400 γρ. ντοματάκια
1-2 κρεμμύδια (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
1-2 σκελίδες σκόρδο (1 μεγάλη ή 2 μικρές)
μερικούς κόκκους μπαχάρι
μισό κουταλάκι καπνιστό πιπέρι Λουτρακίου (χε...)
2-3 φύλλα δάφνης Κισσάβου (χε χε...)
Ελαιόλαδο και αλάτι

Σωτάρουμε κρεμμύδια - σκόρδα.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να... "γίνει μπίλιες".
Βάζουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά να κοκκινίσει ομοιόμορφα ο κιμάς, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη δάφνη και το μπαχάρι, ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ'αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 -45 λεπτά.
Στο μισάωρο, δοκιμάζομε τη γεύση του κιμά και προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και περιχύνουμε με τον κιμά:

2 comments:

Juanita La Quejica said...

Eμ... τώρα... πού θα το βρούμε καλέ το καπνιστό πιπέρι Λουτρακίου;

Κωστας said...

Απ' όσο ξέρω, μόνο στο Λουτράκι!

Χμ... λες, όταν ξαναπάω στο Πόζαρ, να μαζέψω παραγγελιές από σας τους αθηναίοι, να πάρω κανα κιλό να το στείλω να το μοιραστείτε; :-) :-) :-)