Ας αποχαιρετήσουμε τον Απρίλη καλωσορίζοντας το Μάη με την πιο "κλασσική" καλοκαιρινή σαλάτα, τη χωριάτικη.
Εχω την υποψία οτι το όνομα της οφείλεται στον χωριάτικο μπαξέ. Τι έχει ο μπαξές που μπορεί να φαγωθεί ωμό; Ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, πιπεριές. Ολα αυτά λοιπόν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (όχι όπως σε μερικά φαγάδικα που κόβουν τη ντομάτα σε 3-4 κομματάρες λες και προορίζεται για στόμα ιπποπόταμου...).
Εκδοχές της χωριάτικης σαλάτας υπάρχουν πολλές. Για τη δική μου εκδοχή, θα χρησιμοποιήσω επίσης ελιές και φέτα κομμένη πάλι σε μικρά κομμάτια, μεγέθους κρουτόν.
Αλάτι, ελαιόλαδο και ρίγανη για το τέλος, αφού βάλουμε όλα τα υπόλοιπα σε σαλατιέρα, ή, αν θέλουμε να περάσει η ώρα δημιουργικά (... γκουχ, γκουχ...) κάνουμε κάτι τέτοιο:
Καλό καλοκαίρι!
2 comments:
Καλό καλοκαίρι και καλές βούτες με φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμάκι στο λαδόξυδο!!
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση πως οι τρώγοντες χωριάτικη με ξύδι είμεθα μειοψηφία...
Τεσπα, χάπι σάμερ να 'χουμε!
Post a Comment