Tuesday, June 26, 2007

Κολιοί ψητοί με λαχανικά

Σήμερα, μια που υπάρχει χρόνος, ας μαγειρέψω κάτι... σχετικά πολύπλοκο.
Βρέθηκαν κάτι κολιοί άκρως ενδιαφέροντες. Υπάρχουν και τα λαχανικά του μπαξέ. Ας τα συνδυάσουμε λοιπόν.

Θα πάρουμε 4 ψάρια, 600-700 γραμμάρια όλα μαζί.
Δύο κολοκυθάκια, δύο πράσινες και δύο κόκκινες πιπεριές.

Πριν από οτιδήποτε, θα ετοιμάσουμε μια σαλάτα.
Ενα αγγούρι, ένα κρεμμύδι και μερικές ντομάτες. Κόβουμε, ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώνουν.

Πάμε στα ψάρια τώρα. Καθαρίζουμε, αποκεφαλίζουμε, ανοίγουμε και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούμε το ψαροκόκκαλο. Αλάτι-ρίγανη από μέσα, μια-δυο φέτες lime ή λεμόνι, καπακώνουμε ωστε να 'χουμε δυο ζευγάρια και τα αφήνουμε και αυτά στο ψυγείο.


Οσο ζεσταίνεται η ψησταριά μας, κόβουμε τα λαχανικά. Λαδώνουμε ελαφρώς, ψήνουμε πρώτα τα κολοκύθια, μετά τις πιπεριές και τ' αφήνουμε σε χαρτί να χάσουν τα λάδια.

Ψήνουμε και τα ψάρια μας (τρία λεπτά από κάθε πλευρά πρέπει να 'ναι αρκετά), βάζουμε αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο στη σαλάτα και σερβίρουμε:

Μπορούμε στο τέλος να βάλουμε και λαδολέμονο, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο ή... ό,τι άλλο μας κάνει κέφι. Με αυτές τις ζέστες, καλό θα είναι το κρασί που θα πιούμε να είναι ελαφρύ. Καλή όρεξη!

1 comments:

Anonymous said...

Με κάθε σας συνταγή χάνω τα λόγια μου... και μου τρέχουν και τα σάλια.

Μπράβο σας για τις ωραίες συνταγές - ιδέες που μοιράζεστε μαζί μας.