Wednesday, October 10, 2007

Ταραμάς με αυγά αχινού

Η μόνη διαφορά με την "κλασσική" ταραμοσαλάτα είναι βέβαια τα αυγά του αχινού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε τα αχινοαυγά με ψίχα ψωμιού, ελαιόλαδο και λεμόνι και έτοιμη η ξεχωριστή μας ταραμοσαλάτα:

3 comments:

dimitris-r said...

Εννοείς ότι αντί για ταραμά βάζουμε αφγά αχινού;
Και πόσα δηλαδή για την ποσότητα που βλέπω στο πιάτο. Και το ρωτώ γιατί τα αυγά του αχινού δεν έχουν τη στιβαρότητα του ταραμά, είναι σκέτο νερό.
Αν δεν είναι κόπος για τη σύζυγο για να μας δώσει συνταγή γιατί τρέχει το σαλιακουδάκι μας.
Καλημέρα!

Κωστας said...

Ακριβώς!
Πως κάνεις τη ταραμοσαλάτα με αυγά μπακαλιάρου, κεφαλόπουλου, κυπρίνου, whatever? Αντί γι αυτά, αυγά αχινού.

Θα πάρει λίγο παραπάνω ψωμί (δεν φαντάζομαι να χρησιμοποιείς πατάτε και λοιπαί αηδίαι... - αν και περί ορέξεως...)

Γι αυτό το πιάτο χρησιμοποιήθηκαν 50 γραμμάρια αχινοαβγά - τόσο περιείχε το βαζάκι :-)

Θα ψήσω τη συμβία να γράψει αναλυτική συνταγή!

Anonymous said...

Ευχαριστώ, με πρώτη ευκαιρία χτυπάω δοκιμαστική.