Για τις κόκκινες χυλοπίτες με παντζάρι των Κοκκινογείων είχα γράψει πριν λίγες μέρες. Εκτός όμως από κόκκινες, οι κυρίες εκεί φτιάχνουν και πράσινες, με σπανάκι. Να κάνουμε μια διχρωμία; (ρητορική ερώτησις):
Ενα μικρό χταποδάκι γύρω στα 600 γραμμάρια είναι μια χαρά για 2 άτομα. Το βράζουμε λοιπόν σε αλατισμένο νερό για τρία τέταρτα της ώρας, περίπου.
Να ετοιμάσουμε και μια απλή σάλτσα.
Σωτάρουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια-δυο σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αποφλοιωμένα ντοματάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράζει η σάλτσα. Δεν νομίζω οτι χρειάζονται πολλά μυρωδικά, λόγω του συνδυασμού των 2 τύπων χυλοπιτων. Εκτός από λίγο αλάτι, 3-4 γαρίφαλα φτάνουν.
Οταν βράσει το χταπόδι, το βγάζουμε απ' τη κατσαρόλα, το κόβουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια στη σάλτσα.
Στο νερό του χταποδιού βάζουμε τις χυλοπίτες (100 γραμμάρια από κάθε χρώμα) να βράσουν για 3-4 λεπτά, σουρώνουμε, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
1 comments:
γιαμ γιαμ....:)
Post a Comment