Thursday, January 22, 2009

Ρακένια με σάλτσα καπνιστού σολομού

Τα ρακένια είναι κάτι Χιώτικα ζυμαρικά με ούζο. Δεν μ' αρέσει το συγκεκριμένο αλκοολούχο, αλλά η περιέργεια γι αυτά τα μακαρόνια αποδείχτηκε μεγαλύτερη από την απέχθεια μου για το ούζο.

Να κάνουμε και μια σάλτσα με καπνιστό σολομό (200γρ) και κρέμα γάλακτος (100ml). Θα χρειαστούμε επίσης ένα lime και ίσως γλυκάνισο.

Ψιλοκόβουμε τον σολομό και βάζουμε το 20% περίπου στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα του lime και τη μισή κρέμα γάλακτος.
Τα χτυπάμε αλύπητα.

Βάζουμε τον υπόλοιπο σολομό σ' ένα μπολ μαζί με τον χυμό του lime.

Βράζουμε τα μακαρόνια και δοκιμάζουμε πως είναι από άρωμα - αν τα θέλουμε πιο αρωματικά προσθέτουμε στο μπλέντερ γλυκάνισο.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο wok, ρίχνουμε τα ρακένια και το περιεχόμενο του μπλέντερ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τον σολομό, ξανανακατεύουμε και σερβίρουμε:

2 comments:

Gianni said...

το ίδιο tip ΄κάνουμε με το μπλέντερ.
Πραγματικά κάνει την διαφορά.
Μην χάνεσαι... :)

Κωστας said...

Μπίζνες Ιωάννη, χανόμαστε, τι να κάνουμε... :-)