Τσιγαρίζουμε στο λάδι ξερό κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια, 3 γαρύφαλλα, 2-3 καρπούς κάρδαμο και προς το τέλος το 1-2 σκελίδες σκόρδο. Πασπαλίζουμε με καπνιστό κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε 1-2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε τα 500 γρ φασολάκια χωρις καθόλου νερό(1). Αφήνουμε 10-15 λεπτα και ρίχνουμε μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό και μετά απο λίγο ένα κουταλάκι αλάτι και ρίγανη, κανέλλα και μοσχοκάρυδο και μισό περίπου φλυτζάνι λάδι τώρα ή στο τέλος.. Αφού γίνουν μετά από 30-40 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.
(1) Αν τα φασολάκια είναι φρέσκα ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό αν φανεί ότι κολλάνε.
*συνταγή συζύγου... :-)
0 comments:
Post a Comment