Tuesday, December 12, 2006

Μοσχάρι φρικασέ


Πρωταγωνιστές:

* 800 γρ. μοσχάρι
* Ενα κρεμμύδι ξερό
* Μια σκελίδα σκόρδο
* 4-5 μαρούλια
* Ενα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
* Ενα ματσάκι άνηθο
* Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο.
* Ενα αβγό και ένα λεμόνι - για αυγολέμονο

Σενάριο:
Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια και το καθαρίζουμε από τα λίπη.
Βάζουμε τα μοσχαροκόμματα να βράσουν σε μια κατσαρόλα και τα ξαφρίζουμε.
Τσιγαρίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα μοσχαροκόμματα με το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε λίγο νερό, λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καμμιά ώρα σε μέτρια φωτιά.

Οσο το κρέας βράζει, ετοιμάζουμε τα χορταρικά (μαρούλια, κρεμμυδάκια, άνηθο):
Αφού τα πλύνουμε καλά, τα κόβουμε σαν να φτιάχναμε σαλάτα.

Όταν βράσει το μοσχάρι, βάζουμε στη κατσαρόλα τα χορταρικά και τη ρίγανη.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Μόλις τα μαρούλια μαραθούν από το βράσιμο, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Οταν ετοιμαστεί το φαγητό (το καταλαβαίνουμε δοκιμάζοντάς το :-) ), βγάζουμε τη κατσαρόλα απ'τη φωτιά.
Παίρνουμε ζουμί και το χύνουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντάς το συνεχώς.
Στο τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και τ'αφήνουμε για κανα δεκάλεπτο.
.-

0 comments: