Tuesday, November 10, 2009

Πρασοσαλάτα

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να χαρακτηρίζω το παρόν πόνημα ως σαλάτα.
Ισως ντιπ (για ντιπ) θα 'πρεπε να ονομαστεί, αλλά τέλος πάντων...

Παίρνουμε δυο πράσα. Τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε. Ψιλοκόβουμε το άσπρο κομμάτι τους, ενώ το πράσινο το χρησιμοποιούμε κάπου αλλού, π.χ. σε πρασοσέλινο.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές πελτέ, ελαιόλαδο, το χυμό μισού λεμονιού, μια πρέζα φλισκούνι και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

0 comments: