Μια κόκκινη σκορπίνα είναι ό,τι πρέπει για μια ψαρόσουπα, αλλά ελλείψει αυτής και ένας μαύρος σκορπιός καλός είναι.
Παίρνουμε λοιπόν 1 ή 2 ψάρια - ανάλογα το με το βάρος, θέλουμε περίπου μισό κιλό - και τα καθαρίζουμε προσεκτικά μη μας τσιμπήσουν τα αγκάθια τους...
Κόβουμε 3-4 καρότα σε ροδέλες και 3-4 πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς.
Ψιλοκόβουμε ένα-δυο κρεμμύδια, μια σκελίδα σκόρδο και τα μισά φύλλα ενός μέτριου σέλινου.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα μας και σβήνουμε με μισό ποτηράκι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε πατάτες, καρότα και σκορπιούς, αλατοπιπερώνουμε, νερό όσο σχεδόν να σκεπαστούν όλα και σιγοβράζουμε για κανα 15λεπτο.
Βγάζουμε τα ψάρια απ' τη κατσαρόλα και αφήνουμε τα υπόλοιπα να βράσουν για άλλα 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε αυγολέμονο (1 αυγό - χυμό από 1 λεμόνι) και λαδολέμονο (χυμό από 1 λεμόνι, ίση ποσότητα λαδιού και λίγη ρίγανη).
Βάζουμε μερικά λαχανικά στο πιάτο του ψαριού και το αυγολέμονο στη σούπα:
ενώ με το λαδολέμονο περιχύνουμε το ψάρι με τα λαχανικά:
3 comments:
Ωραια σουπα !
Καλη χρονια !
ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου φαγητα !!!
Μπραβο
Πολύ, πολύ, πολύ μιαμ μιαμ
Post a Comment