Monday, January 10, 2011

Χοιρινό με λάχανο τουρσί

Μετά από αρκετό καιρό, να 'μαι πάλι!
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε στο ψητό:

Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το λαιμό του.
Του χοίρου.
Μισό κιλό μπριζόλες λαιμού είναι καλά για 2 άτομα. Επίσης, αν διαθέτουμε και λίγο καπνιστό χοιρινό, ακόμα καλύτερα.
Σε μια κατσαρόλα (ή ένα wok, καλύτερα) που έχουμε ζεστάνει επαρκώς, βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει στα ζουμιά του.

Παίρνουμε κανα κιλό λάχανο τουρσί από το ξύλινο βαρέλι μας και το ψιλοκόβουμε. Το στραγγίζουμε ωστε να φύγει η πολλή αλμύρα και το βάζουμε σε μια άλλη λαδωμένη κατσαρόλα να βράζει στα ζουμιά του. Κάποια στιγμή, θυμόμαστε να βάλουμε στο λάχανο το καπνιστό χοιρινό (αν υπάρχει), ψιλοκομμένο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και επιστρέφουμε στο wok.

Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το νερό. Οταν μείνει μόνο το λίπος του χοιρινού, τσιγαρίζουμε το κρέας, πετάμε το λίπος και βάζουμε το κρέας μαζί με το λάχανο για λίγο να ανακατευτεί.
Σερβίρουμε με κόκκινο καπνιστό πιπέρι (που πλέον έχει γίνει δυστυχώς είδος προς εξαφάνιση).

1 comments:

cook said...

αχ στα βορεια ξέρουν καλά απο λαχανο τουρσί!!...θυμαμαι μια συμφοιτήτρια μου απο το Κιλκίς να φέρνει...τοτε το πρωτοδοκίμασα και τη γεύση του δεν τη ξεχασα...το χοιρινο με το λάχανο δενει τελεια,το αγαπώ πολύ...