Wednesday, January 19, 2011

Κριθαράκι με μανιτάρια

Εχουμε πάρει σπιτικό κριθαράκι από το Πόζαρ και μανιτάρια πλευρώτους από τα Πιέρια. Θα τα μαγειρέψουμε στα γρήγορα χωρίς πολλά "πρόσθετα βελτιωτικά γεύσης" που δεν χρειάζονται άλλωστε...

Σωτάρουμε στο wok ένα-δυο κρεμμύδια μαζί με μια-δυο σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένα, εννοείται) προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα 'χουμε κόψει σε (κάτι σαν) φέτες και μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια, λίγο αλάτι, μια ποσότητα κριθαράκι και διπλάσια ποσότητα ζεστού νερού.
Τα αφήνουμε (σκεπασμένα) να βράσουν σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3 comments:

Vita said...

Ωραίο χορτοφαγικό πιάτο!

Crazy Tourists said...

Φαίνεται πάρα πολυ νόστιμο! Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα!
CrazyTourist1

White Water said...

Great blog post thanks for sharing.