Tuesday, January 11, 2011

Χυλοπίτες με μανιτάρια και γαρίδες

Ο συνεταιρισμός γυναικών του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, μεταξύ άλλων, φτιάχνει κάτι ωραίες χυλοπίτες με μανιτάρια.
Βρήκα και κάτι (ωραίες επίσης) γαρίδες Χαλκιδικής, οπότε να η ευκαιρία να μαγειρευτούν μαζί.

Αφού βράσουμε τις γαρίδες, τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα κρατώντας ο νερό και τις καθαρίζουμε από το έντερο τους.
Η σάλτσα που φαίνεται στη φωτογραφία δεν είναι απαραίτητη - έγινε για να καταναλωθούν κάτι περίσσεια ντοματάκια...

Σε ένα wok, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
Οσο βράζουν οι χυλοπίτες στη κατσαρόλα του γαριδόνερου, τσιγαρίζουμε τις γαρίδες με λίγη σάλτσα σόγιας και κουρκουμά.

Απαραίτη κρίνεται η συνοδεία λευκού αρωματικού οίνου!

2 comments:

maria mas. said...

μμμμ.νόστιμο!! Και η σαλτσούλα η κόκκινη καθόλου δεν με "χαλάει"!!!!
Καλημέρες..

malgeo said...

Πολύ ωραία κ ρουστικ η συνταγή σου!