Sunday, November 18, 2007

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό

Αυτή η σαλάτα θα είναι μάλλον η τελευταία συνταγή του Νοέμβρη (λες και έγραψα πολλές...) και η τελευταία πριν την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του πατρικού-εξοχικού, οι οποίες εργασίες κάνανε τη ζωή μας άνω-κάτω, αλλά χαλάλι...

Λοιπόν.
Βραζουμε τις πατάτες μας, τις ξεφλουδίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά στο ψυγείο να περάσουν τη τελευταία τους νύχτα.

Την επομένη, ψιλοκόβουμε λίγες φέτες καπνιστού σολομού και τις απλώνουμε πάνω στις πατάτες. Προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο, χυμό μισού λεμονιού, λίγο αλάτι, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι:

Από κεί και πέρα, βάζουμε ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας (εγώ νομίζω οτι δεν χρειάζεται τίποτα, ο καπνιστός σολομός έχει έντονη παρουσία και προσθήκη άλλων μυρωδικών θα ήταν toomuchίλα, αλλά βεβαίως περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...)

5 comments:

Anonymous said...

Πεινάω πολύ τουτη τη στιγμή και η φωτό με τις πατάτες και τον καπνιστό ...

Αχ πότε θα φάω??????

Anonymous said...

Γιατί μου κόλλησε η κάπαρη?
Ταιριάζει λες?

Anonymous said...

Μμμμμμμμμμ

κι έλεγα τί εύκολο να φτιάξω αύριο που θα γυρίσουμε αργά απ΄τη δουλειά...

Εύγε παιδί μου! :-)

Μαρία

Κωστας said...

@paperflowers: Κάππαρη, ε; πολύ καλή ιδέα - νομίζω πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ρίγανη σ' αυτή τη περίπτωση.
Πάντως οπτικά θα είναι σίγουρα πιο όμορφο το πιάτο ;-)

Crazy Tourists said...

Εδοκιμάσθη, με κάππαρη και χωρίς ρίγανη!!Είχε περισσέψει μπόλικη κάππαρη απότη Σίφνο και είπα να την εκμεταλλευτώ!Ήταν υπέροχη!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
CrazyTourist1