Wednesday, December 19, 2007

Αυγά και λουκάνικα

Σήμερα, λόγω και του κρύου, έχουμε ένα πιάτο που ανήκει στη κατηγορία "βαρέα και ανθυγιεινά".
Είναι προφανές οτι είναι αμαρτία να τρώμε τέτοια πράγματα, αλλά ζωή χωρίς αμαρτίες είναι σαν μπίρα χωρίς αλκοόλ. Δε λέει...

Ο γενικός κανόνας, πως οι αμαρτίες διαπράττονται γρήγορα και εύκολα, ισχύει. Δεν χρειάζεται πάνω από ένα εικοσάλεπτο για την ετοιμασία αυτού του χοληστερινούχου μεν, νόστιμου δε, εδέσματος. Απαραίτητα, θα πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη σαλάτα για να μη βομβαρδιστεί ανελέητα το στομάχι μας...

Λοιπόν.
Για κάθε άτομο χρειάζεται ένα κομμάτι χωριάτικου λουκάνικου μήκους 10-12 εκατοστών και τρία αυγά.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και κόβουμε το λουκάνικο σε σχετικά λεπτές ροδέλες. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και χτυπάμε ελαφρώς, ίσα να σπάσουν οι κρόκοι και να ανακατευτεί ελαφρώς το περιεχόμενο του μπολ.

Αν τα λουκάνικα είναι πολύ λιπαρά, δεν χρειάζεται λάδι, αλλιώς βάζουμε πολύ λίγο στο ζεσταμένο τηγάνι και τηγανίζουμε τις ροδέλες. Αν δεν έχουν πολλά μυρωδικά, μπορούμε να βάλουμε και ρίγανη. Ρίχνουμε και τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει κάτι σαν στραπατσάδα και σερβίρουμε αφού πρώτα πασπαλίσουμε με καπνιστό πιπέρι του Πόζαρ - ή και με μπούκοβο για τους "σκληροπυρηνικούς":

8 comments:

Crazy Chef said...

η με πεπεροντσινο, η σωταροντας τα αγαπημενα τουρκακια μαζι (εκτος αν εχουμε πικάντικο λουκανικο Αγ.Γεωργιου Φθιωτιδος)

www.e-kouzina.blogspot.com is back))

Κωστας said...

"...σωταροντας τα αγαπημενα τουρκακια..."

Κώστας ντεν ξέρει τι είναι τουρκακια, ζητάει βοήθεια!

Gianni said...

και λίγη σφέλλα μέσα ίσως;
Συνοδεύουμε με καψαλιστό ψωμί περιχυμένο με φρέσκο αγουρέλαιο…

Crazy Chef said...

τουρκακια=πιπεριες μικρες στρογγυλες η κερατακια, κοκκινες η πρασινες με καψιμο toilet hanger που λενε και οι μεξικανοι..

δεσποιναριον said...

Τι ειναι αυτα παιδι μου, τρεχουν τα σαλια μου μεσημεριατικα και που να βρω χωριατικα λουκανικα τωρα :)

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υπεροχες δημιουργιες!

cook said...

αμαν...αυτο το πιατο ειναι κολαση....
αγαπητέ μου Κώστα ΄καλές γιορτές να περάσετε κι ο νεος χρόνος να φέρει ό,τι αγαπάτε πιο πολύ :)

Crazy Chef said...

και για να μην ξεχνιομαστε www-e.kouzina.blogspot.com is back....

Λάμπρος Τσουκνίδας said...

Την κατάλληλη στιγμή έβαλες τη συνταγή -πάνω που μου στείλανε λουκάνικα απ' το χωριό... Όσο θα αμαρτάνω, σας εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει όσες γεύσεις θέλετε να απολαύσετε -και ό,τι άλλο, καλό ποθείτε, βεβαίως...