Wednesday, February 20, 2008

Χυλοπίτες με παντζάρι και γιαούρτι

Εκτός από τα φύλλα με τα οποία κάναμε το Σαραγλί, από τον γυναικείο συνεταιρισμό Κοκκινογείων Δράμας πήραμε και χυλοπίτες με παντζάρι:

Θα τις μαγειρέψουμε στα γρήγορα με γιαούρτι.

250γρ. χυλοπίτες είναι ok για 2 άτομα. Θα χρειαστεί ένα λίτρο νερό το οποίο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε μισό κουταλάκι αλάτι και τις χυλοπίτες να βράσουν για κανα 5λεπτο. Αν τυχόν δεν τραβήξουν όλο το νερό, σουρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε μια-δυο σκελίδες σκόρδο και τις σωτάρουμε στο wok (μια κουταλιά ελαιόλαδο είναι αρκετή). Προσθέτουμε ένα κουταλάκι καπνιστό πιπέρι Πόζαρ (εναλλακτικά πάπρικα), ανακατεύουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε στο wok τις χυλοπίτες και 300 γρ. γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι:

3 comments:

Anonymous said...

Φαίνεται τέλειο!
Άσε που τρελαίνομαι για πιάτα με γιαούρτι...
Όμως... πού τις βρίσκουμε αυτές τις ωραίες χυλοπιτούλες, μου λέτε;;;


Μαρία

kiki said...

Μπορούν να πάρουν πράγματι τόσο πολύ νερό; Πωωωω μου άνοιξες την όρεξη. Παντζάρια αγαπημένα, ζυμαρικά αγαπημένα και σαλτσούλα γιαουρτένια!!!

Κωστας said...

@ Μαρία: Εμμμ... έγραψα οτι είναι απ' τα Κοκκινόγεια Δράμας. Σίγουρα παρόμοια θα υπάρχουν σε πολλά μέρη.

@ oneiromageiremata: Οι χυλοπίτες (Κοκκινογείων) που έχουν χορταρικά (παντζάρι, σπανάκι) τόσο παίρνουν. Οι "σκέτες" χυλοπίτες, θέλουν ακόμα περισσότερο νερό.