Wednesday, November 26, 2008

Πατάτες γιαχνί

Να λαδωθεί λίγο τ' αντεράκι μας...

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια 700-800 γρ. πατάτες.
Ψιλοκόβουμε ένα-δυο κρεμμύδια και μια σκελίδα σκόρδο.
Κόβουμε σε ροδέλες μία πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά (αφού πρώτα με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρέσουμε τους σπόρους).

Σωτάρουμε σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο κρεμμύδια, πιπεριές και σκόρδα.
Προσθέτουμε 2-3 φύλλα δάφνη, λίγο μπαχάρι και 400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό, τις πατάτες, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Οταν ξαναρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τ' αφήνουμε ανενόχλητο να σιγοβράσει για καμμιά 45αριά λεπτά (κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας).

Αφήνουμε (εκτός ματιού) άλλο ένα δεκάλεπτο με ανοιχτό καπάκι να κρυώσει λίγο (και να βγάλουμε και καμμιά φωτο...):


και σερβίρουμε :-)

5 comments:

Gianni said...

να συμπληρώσω;
Φυσικά χρειαζόμαστε ζυμωτό χωμί και ικανή ποσότητα σφέλας ή πικάντικης φέτας!
ΥΓ. Με εξέπληξες που δεν έβαλες καπνιστό πιπέρι :)

kiki said...

Δεν το πιστεύω! Το ίδιο έκανα πριν λίγες μέρες και το φωτογράφισα για να το ποστάρω!

Κωστας said...

χμ, ψωμί μαζί με πατάτες δεν τρώμε...

Τη φέτα ξέχασα να τη γράψω, ως αυτονόητη συνοδεία :-)

Καπνιστό πιπέρι έβαλα για δοκιμή σε κανα-δυο πατάτες στο πιάτο. αλλά δεν μου "κάθησε" καλά... ίσως αν δεν έβαζα δάφνη και/η μπαχάρι ταίριαζε καλύτερα. Θα δοκομάσω next time!

Κωστας said...

kiki, είναι ο καιρός που "τραβάει" γιαχνιά (το γιαχνί - τα γιαχνιά), νομίζω...

Crazy Tourists said...

Μόλις έβαλες τα ντοματάκια με έχασες!! Μα γιατί όλα τα φαγητά θέλουν ντομάτα;
Νοστιμότατο φαίνεται πάντως!
Καλό βράδυ!

Τρελοτουρίστρια