Wednesday, December 13, 2006

Ρυζόγαλο

Είναι για 5-6 άτομα.
Θα χρειαστούμε:
*ρύζι (καρολίνα, γλασέ η αναποφλίωτο για τους "βιτσιόζους") - μισή κούπα
*γάλα καρύδας - 200ml
προαιρετικά ζάχαρη και νιφάδες καρύδας

Βράζουμε το ρύζι ανάλογα με το είδος του (τα "άσπρα" θέλουν διπλάσιο νερό από τον όγκο τους, δηλαδή μία κούπα νερό για μισή κούπα ρύζι, ενώ το "μαύρο" χρειάζεται κάτι περισσότερο) και ανάλογα με το σκεύος (πόσο νερό εξατμίζεται).
Οσο βράζει η όρυζα, αδειάζουμε το γάλα καρύδας σε ένα μπολ, βάζουμε ζάχαρη (δεν είναι απολύτως απαραίτητη) και τις νιφάδες καρύδας - αν έχουμε - και ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφος πολτός.

Μόλις βράσει η όρυζα, τη βάζουμε στον πολτό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, χωρίζουμε το τελικό προϊόν σε 5-6 μερίδες (σε αυτά τα δεν-ξέρω-πως-τα-λένε "μπολάκια") και τα βάζουμε στο ψυγείο.


***Κανέλα και άλλα τινά που συνήθως "μπαίνουν" σε ρυζόγαλα δεν απαγορεύονται.
Η ιδιαιτερότητα της συνταγής, έγκειται μόνο στο οτι αντί για γάλα αγελαδινό, χρησιμοποιείται γάλα καρύδας.
.-

0 comments: