Saturday, December 23, 2006

Ινδικό κοτόπουλο με τηγανιτό ρύζι

Ξεκινάμε με το κοτόπουλο.

Πρωταγωνιστές:
Για 6 άτομα:
*1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου
*1 κουταλιά σούπας σπόροι κίμινο
*1 κουταλιά σούπας σπόροι κόλιανδρο
*1 κουταλάκι γλυκού σπόροι πιπεριού
*1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο
*ενα κομματάκι πιπερόριζα (τζίντζερ)
*1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
*1 κουταλιά σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
*1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
*1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδα
*χυμό ενός λεμονιού
*1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
*400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
προαιρετικά τσίλι - εμένα δε μ' αρέσουν τα καυτερά και δεν βάζω

Σενάριο:
Ετοιμασία μαρινάδας:
Βάζουμε στο γουδί κίμινο, κόλιανδρο και πιπέρι και τα κοπανάμε.
Kόβουμε κρεμμύδι, πιπερόριζα και σκόρδα, τα βάζουμε στο blender να γίνουν κομματάκια.
Πρσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα άλλα υλικά (πλην κοτόπουλου...) και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη ομοιόχρωμη πάστα.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το βάζουμε στη μαρινάδα για 4 έως 24 ώρες.
Μαγειρεύεται σε ζεστό φούρνο (230 - 240 βαθμοί) για μισή ώρα περίπου.
-----

Για τη συνοδεία, θα χρειαστεί περίπου ένα ποτήρι ρύζι και 2 ποτήρια νερό.

Πρωταγωνιστές:
*Ενα ξυλάκι κανέλα
*Δύο κρεμμύδια
*Λίγο λάδι
*Σως σόγιας

Σενάριο:
Βράζουμε το ρύζι - στο νερό έχουμε βάλει ήδη τη κανέλα να πάρει άρωμα
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο wok.
Βάζουμε τη σόγια να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια
Ρίχνουμε στο wok και το ρύζι και ανακατεύουμε λίγη ώρα.
.-

0 comments: