Monday, July 9, 2007

Πανσέτα στο grill

Χτες είχα γενέθλια. Τυπικά, δηλαδή, φόρτωσα άλλον έναν χρόνο στη καμπούρα μου. Δεν ξέρω αν είναι λόγος εορτασμού μια υπενθύμιση οτι γερνάμε, αλλά μερικές εξαιρετικές πανσέτες, είναι (λόγος εορτασμού).

Μια που υπάρχει χρόνος (προγραμματίστηκε από χτες η κρεοφαγία), θα τις μαρινάρουμε. Ενα ποτήρι κρασί, μια-δυο κουταλιές ελαιόλαδο και ο χυμός ενός λεμονιού είναι τα υγρά που θα χρησιμοποιήσουμε. Από μυρωδικά και μπαχάρια, ό,τι υπάρχει πρόχειρο, ή ό,τι προτιμάμε. Εγώ έβαλα δυο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα φύλλα από ένα κλαράκι δενδρολίβανο, μισό κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι πιπέρι Πόζαρ και μισό κουταλάκι κουρκουμά. Κοπάνισα στο γουδί (από μισό κουταλάκι επίσης) κίμινο, σπόρους κόλιανδρου και κόκκους πιπεριού.
Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12-14 ώρες.

Επειδή είναι κρίμα να πάει χαμένη η μαρινάδα πετώντας την, θα την κάνουμε σάλτσα. Βγάζουμε τις πανσέτες σε ένα πιάτο.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρολίτσα ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε μια-δυο ψιλοκομμένες ντομάτες, 1-2 δαφνόφυλλα και τ' αφήνουμε να σιγοβράζει για κανα 15λεπτο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε πελτέ και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τις πανσέτες μπορούμε να τις ψήσουμε στη σχάρα - σήμερα τις έψησα στο grill.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα... έτοιμο το πιάτο μας:

Φυσικά, αφήνουμε τα κόκκαλα για το τέλος, και "ξεχνάμε" τα μαχαιροπήρουνα - πως αλλιώς θα γλείφουμε τα δάχτυλά μας, εεε; :-)

17 και σήμερα, μη ξεχνιόμαστε...

4 comments:

Gianni said...

Πολύχρονος και με υγεία!

Η "αανκύκλωση" της μαρινάδας με την ντομάτα μου άρεσε σαν ιδέα.
Θα δοκιμαστεί σύντομα όταν τελέιώσω την μετακόπιση που ξεκινώ τις επόμενες μέρες.
Μέχρι τότε μόνο πρόχειρα...

oneiromageiremata said...

Χρόνια πολλά και ... νόστιμα!

cook the book said...

να τα εκατοστήσεις και πάντα νόστιμα να τα κάνουν όλα τα χεράκια σου :)

Κωστας said...

@όλους: θενκς για τις ευχές

@Gianni: Ωχ, μετακόμιση με καύσωνα! Καλή δύναμη...!