Monday, November 5, 2007

Ψητός σολομός με ρύζι

Ενα παχύ ψάρι όπως ο σολομός είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα. Ο χρόνος μαγειρέματος δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά, οπότε αυτό το πιάτο είναι και γρήγορο στη παρασκευή του.

Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του σολομού και θερμαίνουμε το γκριλ.

Θα ξεκινήσουμε βράζοντας όρυζα.
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και μερικές "τρίχες" σαφράν. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε μισό ποτήρι ρύζι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για κανα δεκάλεπτο.

Οσο βράζει το ρύζι, βάζουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο γκριλ και ψήνουμε το σολομό για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον, είναι λίγη προσοχή στον χειρισμό της φέτας του σολομού για να μη διαλυθεί κατά το σερβίρισμα:

5 comments:

Anonymous said...

Τί ωραία που επανήλθες - κι έλεγα "μα πού πήγε αυτό το παιδί..."!

Παρακολουθώ το blog από καιρό. Μ΄αρέσει (ολοφάνερα!) πολύ. Keep walking!

Μαρία

betty said...

Πω πω νοστιμιές που θα φάμε σήμερα! Εντελώς συμπτωματικά σήμερα μαγειρεύω σολωμό στον σύζυγο(παραγγελιά)!

kiki said...

Καιρό είχαμε να σε ακούσουμε. Χαίρομαι!

Κωστας said...

Εργάζομαι πυρετωδώς στο project "Ανακαίνιση σπιτιού", γι αυτό και ψιλοχάθηκα. Φάγαμε το γάιδαρο όμως και έμεινε η ουρά! Εκτός απροόπτου, τέλος Νοέμβρη τελειώνω τις οικοδομικές εργασίες και επιστρέφω στις μαγειρικές εργασίες :-)
*... και στις εκδρομικές εργασίες, βεβαίως βεβαίως! Τρεις μήνες έχουμε να κάνουμε ταξιδάκι :-(

Anonymous said...

Δοκιμάσαμε τη συνταγή σου και ήταν μια χαρά. Καλό κουράγιο στις εργασίες -τα περάσαμε και καταλαβαίνουμε- και καλές εκδρομές, βεβαίως!