Thursday, June 5, 2008

Μπριζόλες στη σχάρα με τηγανιτό ρύζι

Κατα την εκδρομή μας στο Πήλιο, εκτός από τα ζυμαρικά πήραμε και κρέατα - μπριζόλες χοιρινές για την ακρίβεια.

Στη σχάρα ολοταχώς!
(αφού τις μαρινάρουμε πρώτα οκ?)

Για συνοδεία, ρύζι jasmine. Το βράζουμε με σαφράν η/και κανέλα.

Βάζουμε το wok να κάψει, και σωτάρουμε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι, που το σβήνουμε με σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε:


Είναι περιττό να γράψω για κρύες μπίρες ε; :-)

10 comments:

Gianni said...

Για λέγε για το μαρινάρισμα...
Αν και εγώ είμαι του μόσχου του εκλεκτού.
Φυσικά μπύρες! και μπαλκόνι!

Κωστας said...

Α, και γω προτιμώ τον σιτευτό, αλλά μοσχάρι στο Πήλιο...?
Πιο εύκολα θα βρεις UFO :-)

Για το μαρινάρισμα, εκτός από τα βασικά (ελαιόλαδο - κόκκινο κρασί - σκόρδο) βάζεις ό,τι μυρωδικό τραβάει η όρεξή σου.

Σήμερα έβαλα στο μπλέντερ: ένα κρεμμύδι, 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, τα φύλλα από ένα κλωνάρι δενδρολίβανο, ένα κουταλάκι γλυκού καπνιστό πιπέρι, σχεδόν ένα ποτηράκι κρασί και σχεδόν μισό ποτηράκι λάδι, τα χτύπησα και έβαλα τα μπριζολάκια να "τραβήξουν" περίπου 2 ώρες.

Δε με βοήθησε η φαντασία μου... θα μπορούσε η μαρινάρα να ήταν πολύ πιο σούπερ-ντούπερ γουάου, αλλά ατύχησα.
Δεν πειράζει, μια χαρά ήταν κι έτσι! :-)

Κωστας said...

ΥΓ: Με γεια το βλογ!

Gianni said...

Ευχαριστώ. Καιρός ήταν να σχολιάζω με "χρώμα"
Σιγά που δεν θα έβαζες καπνιστό πιπέρι... :)

Food Junkie said...

Καλωσήρθες! Πως έγινε η κουζίνα?

ΛΑΜΠΡΟΣ said...

Καλησπέρα σε όλους !
Καλά μιλάμε Κώστα καταπληκτική η συνταγή. Πρέπει να είναι πεντανόστιμη έτσι η μπριζόλα ...
Είναι η πρώτη φορά που γράφω και λέω να σας συστηθώ. Με λένε Λάμπρο και είμαι 30 χρονών. Έχω δημιουργήσει ένα blog με θέμα την θάλασσα και κυρίως τις θαλασσινές συνταγές. Αυτό το διάστημα στο blog μου τρέχει ένας διαγωνισμός με έπαθλο ένα αληθινό δόντι καρχαρία και πολλά cds. Όσοι επιθυμείτε θα ήταν χαρά μου να συμμετάσχεται.

Ελπίζω να τα πούμε σύντομα,
Λάμπρος

Κωστας said...

@Food Junkie: Καλως σας βρήκα. Η κουζίνα φέρνει λίγο προς... γιοφύρι της Αρτας :-) Πριν το τέλος του μήνα πάντως, θα είναι έτοιμη - ο πάγκος έμεινε.

@Λάμπρος: Γεια σου Λάμπρο. Πολύ καλό το blog σου, ειδικά για κάποιους σαν εμένα που μ' αρέσει πολύ η θάλασσα - και τα θαλασσινά :-)
Σπεύδω να το προσθέσω στους ταχυσύνδεσμους :-))

Food Junkie said...

Κι εμένε γιοφύρι Κώστα η κουζίνα άστα. Τον πάγκο περιμένο μα πάγκος δεν έρχεται!

ΛΑΜΠΡΟΣ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα! Πρόσθεσα και εγώ το δικό σου blog στα link μου. Περίμενα να έπαιρνες μέρος αλλά δεν ήρθες. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ και σε περιμένω και από τα μέρη μου να σε κεράσω αστακομακαρονάδα με κρασί που μόλις σήμερα ''έφτιαξα''.
Τα λέμε,
Λάμπρος

Κωστας said...

foodjunkie, υπομονή :-)

Λάμπρο, ήρθα, πως δεν ήρθα...
Επαιξα κι έχασα! :-D