Wednesday, June 25, 2008

Σκορδάτα μακαρόνια με πέστο μωβ βασιλικού

Ηγγικεν η ώρα να μαγειρευτούν τα σκορδομακάρονα που πήραμε απ' το Πήλιο.
Μια σάλτσα πέστο είναι ό,τι πρέπει. Θα την κάνουμε με τον μωβ βασιλικό, καθώς ο πράσινος είναι ακόμα μικρός.

Τα συγκεκριμένα μακαρόνια χρειάζονται περίπου ένα πεντάλεπτο βράσιμο σε αλατισμένο νερό, σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.
Για 2 άτομα, 300γρ.

Οσο βράζουν, ετοιμάζουμε τη πέστο:
Βάζουμε στο μπλέντερ μια χεριά φύλλα βασιλικού, μια-δυο κουταλιές κουκουνάρι, 2 σκελίδες σκόρδο και περίπου 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι. Χτυπάμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει καλή η αλοιφή, ξαναπροσθέτουμε λάδι αν χρειάζεται.

Βάζουμε στο wok μισή κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο wok, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε να απλωθεί ομοιόμορφα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι:

4 comments:

Gianni said...

Τέρμα! Χάλια μηχάνημα το laptop που έχω.
Πρέπει να βρω ένα που να μπορώ και να μυρίζω κάτι τέτοια πιάτα!!!
Εξαιρετικά φαίνονται.
Ερώτηση: Τα ζυμαρικά ωμά έχουν και γεύση σκόρδου; Τότε με το πέστο θα ήταν ιδανικά!!!

jodimop said...

Ξέρεις, ο μωβ βασιλικός είναι το πολύ ἑξωτικό "thai basil" που καμιά φορά διαβάζω σε ξένε συνταγές και χρησιμοποιείται στην ταϊλανδέχζικη κουζίνα. Έχει μια εντελώς διαφορετική γεύση από τον απλό βασιλικό και είμαι σίφουρη πως το πιάτο σου θα έγινε super!

jodimop said...

Σόρυ για τα λάθη τα τυπογραφικά, έχω νέο πληκτρολόγιο!

Κωστας said...

Γιάννη, ναι. Και σκέτα έχουν μια (ελαφρια) γεύση σκόρδου.

Ιωάννα, thanks for the info. Πράγματι διαφέρει ο μωβ από τον πράσινο, μάλλον θα τον προτιμώ από δω και πέρα.
υγ: μεγειά το keyboard :-)