Ξεπλένουμε το σιτάρι (300γρ.). Αν βρείτε την αιγυπτιακή ποικιλία καμούτ, προτιμήστε την.
Το μουλιάζουμε το βράδυ σε 4-5 ποτήρια νερό.
Το βράζουμε το πρωί στο νερό του για 2-3 ώρες σε χαμηλή φωτιά μεχρι να ανθίσει-να σκάσουν τα σπυριά μαζί με ενα ξυλαράκι κανέλα και 4-5 γαρύφαλα.
Εχουμε έτοιμο ζεστό νερό αν χρειαστει να προσθεσουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μετα απο 1-1 ½ ώρα 2-3 χούφτες σταφίδες και 3-4 χούφτες κοπανισμένα καρύδια μαζί με 2 κουταλιες σούπας σουσάμι άσπρο και μαύρο.
Λίγη ώρα πριν την κατεβάσουμε διαλύουμε σε μισό ποτήρι κρύο νερό μια γεμάτη κουταλιά σούπας νισεστέ και το ριχνουμε να παρει μια βράση για να χυλώσει το ζουμί.
Ζάχαρη προσθέτει ο καθένας στο πιάτο του μαζί με τριμμένη κανέλα.
3 comments:
Δέν έχω φάει ποτε,αν και καπου την έχω ακουσει!
Καλημέρα !
Εμείς τα τρώμε κάθε χρόνο (τα ονομάζουμε "Βάρβαρα"), μιας και είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή ... Εκτός των άλλων, εμείς προσθέτουμε ρόγδια και φασόλια. Είναι από τα νοστιμότερα πιάτα πάντως, με πολλά αρώματα και υπέροχη γεύση !!!
αααα ρε φιλε τι μου θύμισες 4ος χρόνος φοιτητής στην Αθήνα, 4ος χρόνος που χω να φάω και βαρβάρα. :(
Post a Comment