Friday, January 23, 2009

Γαρίδες με παρδαλά μακαρόνια

Πολύ ωραίος συνδυασμός τα μακαρόνια κι οι γαρίδες ε;
Ας τα μαγειρέψουμε γι άλλη μια φορά :-)

Βρήκα κάτι παρδαλές, τρίχρωμες βίδες. Ομορφα πράματα, αλλά πρώτα θα ασχοληθούμε με τα θαλασσινά.

Διαλέγουμε μεγάλες γαρίδες.
Αφού τις βράσουμε, βγάζουμε τα κελύφη από τα σώματα τους και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα (τα κελύφη).

Βγάζουμε τα έντερα από τις γαρίδες (ζόρικη δουλειά, γι αυτό όσο μεγαλύτερες είναι οι γαρίδες, τόσο πιο εύκολος ο καθαρισμός) και τις αφήνουμε να περιμένουν.

Ετοιμάζουμε μια σάλτσα (κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, μυρωδικά).

Μια μια διάτρητη κουτάλα, βγάζουμε προσεκτικά ότι στερεό έχει μείνει στη κατσαρόλα με το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και βάζουμε τα μακαρόνια.

Οσο βράζουν τα μακαρόνια, τσιτσιρίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες στο wok σε σησαμέλαιο με ψιλοκομμένο τζίντζερ και ολίγη σάλτσα σόγιας.

Ε, και μετά, σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο πάνω στις γαρίδες worcestershire sauce

0 comments: