Tuesday, November 17, 2009

Πικάντικο στήθος κοτόπουλο με ρύζι

Σήμερα που έχω ρεπό και ως εκ τούτου χρόνο, είναι ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσω για ένα φαγητό ελαφρώς μπελαλίδικο.

Παίρνουμε το λοιπόν ένα στήθος κοτόπουλου, το καθαρίζουμε από λίπη κλπ και το κόβουμε σε καμμιά 15ριά κομμάτια τα οποία αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι, πολύ πιπέρι...).

Να το μαρινάρουμε κιόλας, μιας και υπάρχει χρόνος. Χτυπάμε στο γουδί από ένα κουταλάκι σπόρους κίμινο και κόλιανδρο. Προσθέτουμε (από ένα κουταλάκι επίσης) σκόνη μουστάρδα, κάρυ, κουρκουμά, και κόκκινο καπνιστό πιπέρι. Τέλος, μια κουταλιά σούπας πάπρικα. Οκ, τέλος με τις σκόνες.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ένα-δυο κρεμμύδια, μια-δυο σκελίδες σκόρδο, ένα κομμάτι πιπερόριζα (ας πούμε μεγέθους αντίχειρα...) μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά ελαιόλαδο.

Ολα αυτά τα ανακατεύουμε καλά με 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμα να μαριναριστούν στο ψυγείο κάποιες ώρες (2-3 καλά είναι, αλλά και περισσότερες ακόμα καλύτερα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 και ψήνουμε τα κοτοπουλοκόμματα για κανα μισάωρο έως 40 λεπτά να ροδίσουν.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε λίγο ρύζι συνοδείας:
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό με μερικές ίνες κρόκου σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλάτι και μισό ποτήρι ρύζι μπασμάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να γίνει.
Στο wok, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο ενα-δυο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε σάλτσα σόγιας, ανακτεύουμε να καφετιάσουν τα κρεμμύδια και στο τέλος βάζουμε και το ρύζι να πάρει και αυτό χρώμα.

Επιτέλους, έτοιμο:

1 comments:

oreksinaxeis said...

Είδες τί κανει ο άνθρωπος όταν έχει χρόνο??
Πολύ ωραία συνταγή.Το κοτόπουλο φαίνεται πεντανόστιμο.