Tuesday, February 15, 2011

Τεμπελόπιτα

Την ονομασία της πίτας την άκουσα από τη μάνα μου που την έκανε (και τη κάνει ), δεν ξέρω αν είναι δική της έμπνευση η κάποιου άλλου.Είναι η πίτα του τεμπέλη, αυτού που βαριέται να ανοίγει φύλλα... :-)Η...

Tuesday, January 25, 2011

Πατάτες ογκρατέν

Ενα φαγητό γι αυτές τις κρύες μέρες...Καθαρίζουμε πατάτες, τόσες ωστε να είναι καθαρισμένες ενα κιλό και κάτι ψιλά.Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.Χτυπάμε τρία αβγά με λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι...

Saturday, January 22, 2011

Χυλοπίτες με μανιτάρια και πέστο βασιλικού

Πριν λίγες μέρες εγραψα μια συνταγούλα για χυλοπίτες με γαρίδες. Τότε είχαμε καταναλώσει τις μισές χυλοπίτες, τις υπόλοιπες θα τις μαγειρέψουμε σήμερα με μια σάλτσα πέστο.Ετοιμάζουμε τη πέστο μας χρησιμοποιώντας...

Wednesday, January 19, 2011

Κριθαράκι με μανιτάρια

Εχουμε πάρει σπιτικό κριθαράκι από το Πόζαρ και μανιτάρια πλευρώτους από τα Πιέρια. Θα τα μαγειρέψουμε στα γρήγορα χωρίς πολλά "πρόσθετα βελτιωτικά γεύσης" που δεν χρειάζονται άλλωστε...Σωτάρουμε στο...

Monday, January 17, 2011

Σνίτσελ (schnitzel) κοτόπουλο

Μια φορά κι έναν καιρό, οι αυστριακοί ανακάλυψαν έναν εύκολο, γρήγορο και νόστιμο τρόπο να μαγειρεύουν φιλέτα εσκαλόπ, δίνοντάς τους το περίεργο όνομα shνίτσελ (το "sh" με πολύ παχιά προφορά...)Ας ακολουθήσουμε...

Tuesday, January 11, 2011

Χυλοπίτες με μανιτάρια και γαρίδες

Ο συνεταιρισμός γυναικών του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, μεταξύ άλλων, φτιάχνει κάτι ωραίες χυλοπίτες με μανιτάρια.Βρήκα και κάτι (ωραίες επίσης) γαρίδες Χαλκιδικής, οπότε να η ευκαιρία να μαγειρευτούν μαζί.Αφού...

Monday, January 10, 2011

Χοιρινό με λάχανο τουρσί

Μετά από αρκετό καιρό, να 'μαι πάλι!Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε στο ψητό:Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το λαιμό του.Του χοίρου.Μισό κιλό μπριζόλες λαιμού είναι καλά για 2 άτομα. Επίσης,...

Sunday, February 28, 2010

Φαλάφελ στα γρήγορα

Πάμε σ' ένα βιομάγαζο και παίρνουμε έτοιμο μίγμα για φαλάφελ. Ακολουθούμε τις οδηγίες ετοιμασίας.Ψιλοκόβουμε ένα αγγούρι και το βάζουμε σε γιαούρτι.Τηγανίζουμε τα ρεβυθοκεφτεδάκια και τα σερβίρουμε με...

Thursday, February 25, 2010

Αγριογούρουνο με λάχανο τουρσί

Ηρθε ο καιρός να μαγειρέψουμε κάτι με το σπιτικό λάχανο τουρσί μας.Παίρνουμε λοιπόν μαριναρισμένο κρέας αγριογούρουνου και μερικές φέτες καπνιστό μπέικον.Θα χρειαστεί τουλάχιστον διπλάσιος όγκος (απ'...

Tuesday, January 5, 2010

Λάχανο τουρσί

Για να κάνουμε μόνοι μας λάχανο τουρσί χρειάζεται κάποιος χρόνος, κάποιος κόπος, και αρκετή αφοσίωση.Θα πρέπει πρώτα να ζητήσουμε από τον μάστορα, τον βαρελά, να μας κάνει ένα βαρέλι ειδικό για τουρσί...