Wednesday, December 13, 2006

Σαρδέλες στο φούρνο

Πρωταγωνιστές:
* Ενα κιλό σαρδέλες
* Μία πιπεριά
* Μία σκελίδα σκόρδο
* Αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο

Σενάριο:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες.

Ετοιμάζουμε το φούρνο στους 200 περίπου βαθμούς.

Βγάζουμε από τη πιπεριά τους σπόρους και τη ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο.
Λαδώνουμε ένα ταψί (η ένα πορσελάνινο σκεύος η ένα "πυρέξ") με ελαιόλαδο, ίσα-ίσα να πασαλειφτεί η επιφάνειά του.
Απλώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Πάνω σε αυτό το "στρώμα" πιπεριάς/σκόρδου απλώνουμε τις σαρδέλες, τις αλατίζουμε και τις "ραντίζουμε" με τη ρίγανη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν οι ιχθύες.

*Η πιπεριά και το σκόρδο δεν είναι εντελώς απαραίτητα. Ανάλογα με τα γούστα μας χρησιμοποιούμε η αποκλείουμε κάτι από τα 2.
.-

2 comments:

Anonymous said...

Μια χαρα μου ακουγεται η συνταγη και παει για αμεση εκτελεση! Αλλα, δεν μας λες ποση ωρα ψησιμο (περιπου) χρειαζεται... απαραιτητο για οσους απο εμας που δεν κατεχουν τη μαγειρικη τεχνη.

Χρηστος

Κωστας said...

Γεια σου Χρήστο.
Κανα εικοσάλεπτο είναι καλά. Από κει και πέρα, επειδή ο καθένας έχει τα βίτσια του και καλά κάνει, δοκίμασε λιγότερο από 20 λεπτά, δοκίμασε περισσότερο και δες πως σου αρέσει ;-)