Friday, June 8, 2007

Γιοφκάδες με γιαούρτι και πιπέρι

Ενα ακόμα γρήγορο και απλό φαγητό.

Χρειαζόμαστε 200 γραμμάρια γιοφκάδες, 6-8 κουταλιές σούπας γιαούρτι και 1-2 κουταλάκια γλυκού κόκκινο πιπέρι ( οι προνομοιούχοι βέβαια, χρησιμοποιούμε καπνιστό Λουτρακίου Αριδαίας...)
Επίσης, 4 ποτήρια νερό, μια κουταλιά ελαιόλαδο και μισό κουταλάκι αλάτι.
Οι δοσολογίες μπορούν να αλλάξουν αρκετά ανάλογα με τα γούστα μας!

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι και τους γιοφκάδες. Αφήνουμε να βράσουν 3-5 λεπτά, βγάζουμε τη κατσαρόλα απ' το μάτι και την αφήνουμε να κρυώνει για κανα δεκαπεντάλεπτο.
Τσιγαρίζουμε σ' ένα τηγάνι το πιπέρι στο ελαιόλαδο και μόλις είναι έτοιμο, βάζουμε το γιαούρτι στη κατσαρόλα με τους γιοφκάδες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού, ξανα-ανακατεύουμε...

...και τρώμε! :-)

7 comments:

Gianni said...

Τι ΄ναι τούτο ωρέ Κώστα;

Ζυμαρικό; Από πούθε;

Για λέγε...

Thrak said...

Πατρίδααα!

Γιουφκάδες = θρακιώτικες χυλοπίτες.

oneiromageiremata said...

Άντε πάλι είχα άγνωστες λέξεις. Ευτυχώς μου λύθηκε η απορία από τα κόμεντς!

Κωστας said...

Απλά να σημειώσω, πως οι συγκεκριμένοι γιοφκάδες είναι φτιαγμένοι από τα χέρια της μάνας μου, με αυγά από το κοτέτσι της και γάλα από τη γελάδα της γειτόνισσας.
Καμμία σχέση με προϊόντα του εμπορίου... Να δούμε μέχρι πότε θα έχω τέτοια "κυριλίκια"...

Ανδρέας said...

Και αυτα τα σχετικα με πιπερι
Λουτρακιου Αριδαιας; Ειναι καυτερό και αν ναι που το βρισκουμε εδω στην Αθήνα;;

cook the book said...

γιοφκάδες!!...καινουργια λέξη...υποθέτω κάτι σαν xl ταλιατέλλες...πάντως η συνταγή μου κάθεται πεντανόστιμη,μιας και λατρεύω το συνδυασμο ζυμαρικό-γιαούρτι-κόκκινο πιπέρι...

Κωστας said...

Ανδρέα, το πιπέρι δεν είναι καφτερό. Δυστυχώς, απ' όσο ξέρω, δεν μπορείς να το βρείς πουθενά αλλού. Μόνο στο Λουτράκι.

@cook the book: Είναι πεντανόστιμη όντως και πολύ καλοκαιρινή!
Δροσερό φαγητό, παρ' όλο που έχει πιπέρι.