Monday, July 16, 2007

Σνίτσελ με κόκκινη σάλτσα μανιταριών

Ενα καλό σνίτσελ χρειάζεται συνήθως μια εξίσου καλή σάλτσα, δηλαδή ντομάτες, σκόρδα και κρεμμύδια από τον μπαξέ της μαμάς και μανιτάρια του δάσους (...) - και βέβαια, τα σνίτσελ θα είναι από τον κρεοπώλη τον καλό, τον έμπιστο.

Ψιλοκόβουμε λοιπόν ένα κρεμμύδι και μερικές ντομάτες. Καθαρίζουμε μια-δυο σκελίδες σκόρδο ωστε να 'ναι έτοιμες για τεμαχισμό.
Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτοντας ψιλοκομμένο το σκόρδο λίγο πρίν βάλουμε και τη ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα προσθέτουμε στη σάλτσα κανα 15λεπτο μετά τις ντομάτες. Λίγο πριν τη φάση "δέσιμο" (δηλαδή μόλις η σάλτσα φαίνεται έτοιμη) δοκιμάζουμε τη γεύση της και προσθέτουμε όσο αλάτι μας φανεί χρειαζούμενο. Ανακατεύουμε και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.

Στο μεταξύ, όση ώρα περιμένουμε τη σάλτσα, τρίβουμε 3-4 φρυγανιές. Προσθέτουμε στις φρυγανιές μια-δυο κουταλιές αλεύρι dinkel και μισό κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε δυο αυγά (από το κοτέτσι της μαμάς φυσικά) και τα αλατοπιπερώνουμε.

Παίρνουμε τα κρέατα και τα "βαφτίζουμε" πρώτα στο μίγμα φρυγανιάς, μετά στα αυγά, μετά πάλι στο μίγμα φρυγανιάς. Αν μας παίρνει, ξανά στα αυγά, ξανά στο μίγμα φρυγανιάς κ.ο.κ.

Βάζουμε ηλιέλαιο (η κάποιο άλλο ελαφρύ λάδι) να κάψει σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα:




ΥΓ:
Ο καιρόc γαργάρ εγγύc!
11 και σήμερα!

4 comments:

Unknown said...

Κώστα βλέπω είσαι κι εσύ συνδεδεμένος με τις παιδικές σου γεύσεις. Σνίτσελ, μανιτάρια και...ξερό ψωμί! Γιαμ, Γιαμ...΄

Λέω να κάνω μινι-αφιέρωμα στο μπλογκ σε παιδικές γεύσεις/συνταγές και ίσως να οργανωθούμε όλοι οι food bloggers να έχουμε ένα κοινό θέμα την εβδομάδα, τι λες?

Ιωάννα (http://jodimop.wordpress.com)

Κωστας said...

Γεια σου Ιωάννα.

Αυτές τις μέρες προετοιμάζομαι/οργανώνομαι για διακοπές. Δυσκολεύομαι λοιπόν ν'ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο :-)

Μετά τον 15αύγουστο, να μαζευτούν οι σκόρπιοι, να γυρίσει κι ο κόσμος...
Προς το παρόν, μυρίζει θάλασσα

Καλές βουτιές!

Jane E. said...

Το έχω λατρέψει αυτό το μπλογκ πέρα από κάθε τσελεμεντέ..

Διότι πρόσεξε φτιάχνεις φαγητά πεντανόστιμα τα οποία όμως είναι απλά και προσιτά στο μαγείρεμα σ' εμάς τους απλούς θνητούς.

πχ δεν σκέφτηκα ποτές να συνδυασω μανιτάρια με ντομάτα -κι όμως έχεις δίκιο μιαμμμ!

Anonymous said...

Μια απο τις αγαπημένες μου συνταγές ή αλλιώς Jägerschnitzel
υπάρχει και το αντίστοιχο με κόκκινες και πράσινες πιπεριές το Zigeunerschnitzel...δηλ του τσιγγάνου...

Ωραίο μπλογκ