Saturday, September 8, 2007

Γόπες στο φούρνο

Οι γόπες είναι συμπαθητικά ψάρια που όμως σπάνια τα βρίσκω στην αγορά. Σήμερα πήγαινα για σαρδέλες (πάλι...) αλλά μια και βρέθηκαν γόπες, δεν έχασα την ευκαιρία.

Το πρόβλημα με αυτά τα μικρού μεγέθους ψάρια είναι οτι παίρνει πολύ ώρα το καθάρισμα. Ακόμα και για τα 10 κομμάτια που πήρα, χρειάστηκε αρκετή ώρα για ξελέπιασμα και εντοσθιοαφαίρεση.

Τέλος πάντων, την έκανα την αγγαρεία του καθαρίσματος. Θα μπορούσα κάλλιστα να τις απλώσω μόνο αλατο-ριγανο-πιπερωμένες σε ένα λαδωμένο ταψί. Ομως, οι κόκκινες πιπεριές που πήραμε - μεταξύ άλλων - από τη τελευταία εκδρομή στο Πόζαρ θα έμεναν ανεκμετάλλευτες! Ετσι, ψιλόκοψα μια πιπεριά και δυο σκελίδες σκόρδο (Κρήτης φυσικά), τα άπλωσα στα ψάρια, τα 'βαλα για κανα 20λεπτο στο φούρνο (200 βαθμοί) και έτοιμα:

Τελικά, 5 γόπες είναι πολλές για ένα άτομο. Τρεις η τέσσερις θα ήταν πιο "νορμάλ" μερίδα (με δεδομένη την ύπαρξη μιας σαλάτας).

Νόστιμο ψάρι, αλλά με πολλά αγκάθια. Μπας και αυτό (τα πολλά αγκάθια) σε συνδιασμό με το "μαρτύριο" του καθαρίσματος φταίει για την απουσία της γόπας από τους πάγκους της ψαραγοράς;

2 comments:

betty said...

Κι ότι ετοιμαζόμουν να το πω...Δεν ξέρω για την ψαραγορά...σίγουρα τα πολλά αγκάθια είναι η αιτία απουσίας της γόπας απ'τον δικό μου πάγκο κουζίνας! Κατά τα άλλα νοστιμεύομαι τα ψάρια...

MaryAthenes said...

Μολις τελειωσα με την αγγαρια του καθαρισματος και ψαχνω τροπο να τα μαγειρεψω... μαλλον με τον απλο τροπο που λες, στο φουρνο...