Thursday, April 19, 2007

Μουσμούλια στο φούρνο

Επιτέλους ψάρι!
Δεν ξέρω αν έφταιγε ο καιρός για τη μιζέρια που επικρατούσε στη ψαραγορά, αλλά μόλις "έφτιαξε" λίγο, γεμίσαν τα τελάρα φτηνά και φρέσκα ψαρούδια...

Τα μουσμούλια είναι στενοί συγγενείς των λιθρινιών. Κατα τη γνώμη μου, "κυριλέ συγγενείς" των λιθρινιών, καθ' ότι νοστιμότερα.
Για να εκτιμηθεί ο συγκεκριμένος ιχθύς, θα πρέπει να μαγειρευτεί "αυτούσιος" (περίπου...)
Οπότε, αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς, καθαρίζουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε στο χώρο των εντοσθίων και αλατοριγανώνουμε εξωτερικά, λαδώνουμε ένα ταψί, απιθώνουμε τα ψαράκια και τα βάζουμε στο στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με μισό λεμόνι (το θέλουν το λεμονάκι τους) και κάποια πράσινη σαλάτα.

6 comments:

Anonymous said...

Υπεροχη ιδεα, να τι θα ντερλικωσω αποψε , ευχαριστω

kiki said...

Άσχετο...αλλά έχω χάσει επεισόδια; Ποστάρεις και σε άλλο νέο μπλογκ φωτο κλπ; Ωραια!

Anonymous said...

Είναι η φωτογραφία out of focus ή στραβώσαν τα μάτια μου, dear?

Κωστας said...

@ ala grecque: Καλή χώνεψη, καθυστερημένα...

@ oneiromageiremata: Είπα να κάνω ένα άλμπουμ φωτογραφιών από τα ταξίδια μου. Αρα, ένα ποστ κάθε μήνα περίπου... Αν δεν βαρεθώ.

@ σπαστική: Ούτε η φωτό πταίει, ούτε οι οφθαλμοί σας. Τις πταίει; -> Οι ιχθείς ήταν τόσο φρέσκοι, που ακόμα και μαγειρεμένοι, σπαρταρούσαν! -Γι αυτό και η θολούρα :-P

Kavo-Papas said...

Αδελφέ. 20-25 λεπτά.;.. στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο.;.. Τα στεγνώσαμε (αν το πάχος τους είναι λιγότερο από 6 πόντους.!..

Κωστας said...

Ηταν περίπου 3 πόντους σε πάχος και δεν στεγνώσανε.
Ακόμα και τις σαρδέλες στο φούρνο, στις ίδιες συνθήκες, τις αφήνω περίπου 20 λεπτά - ούτε αυτές στεγνώνουν.

Κανα δυο φορές που είπα να εφαρμόσω τον κανόνα "τόσα λεπτά ανά εκατοστό πάχους του ψαριού", μάπα μου βγήκε το καρπούζι (για τον ουρανίσκο μου).

Σε αντίθεση με τη σχάρα. Εκεί, όντως πρέπει να αφήνω τα ψάρια λίγα λεπτά για να μη "χαλάσουν".

Οπότε...