Thursday, May 10, 2007

Φαγκρί στη σχάρα

Fish and chips σήμερα!.

Βρήκα φαγκρί που φώναζε πως ήθελε σχάρα... και φυσικά δεν μπορούσα να μην του κάνω τη χάρη, πονόψυχος γαρ :-)

Οι πατάτες-λάφυρα του μπαξέ της μαμάς (και του μπαμπά βεβαίως, το ξεχνάω πάντα...) αν τηγανιστούν είναι τρέλα! - σαν χαζοποιηματάκια του τύπου "πατατούλα, είσαι τρέλα, στο τηγάνι, στη πιατέλα"... λοιπόν ας σοβαρευτούμε.
Αλατίζουμε τα ψάρια μας (δεν χρειάζεται τίποτα άλλο) και τα ψήνουμε στη σχάρα, ανάλογα με το μέγεθος (και ανάλογα με τον καιρό, αν φυσάει π.χ., χρειάζεται περισσότερη ώρα) από 4 μέχρι 8 λεπτά από κάθε πλευρά - το πιο σίγουρο πάντως είναι να παρακολουθούμε το ψάρι. Αυτό θα μας πεί πότε είναι έτοιμο...
Οσο ψήνεται, το πασπατεύουμε με ένα πινέλο βουτηγμένο σε ελαιόλαδο (καλό ελαιόλαδο, όχι τίποτα σουπερμαρκετίστικες χαζομάρες...).


Τώρα που κοιτάω τη βιαστική φωτογραφία που έβγαλα, μου 'ρθε μια παραλλαγή της "μοσχαροκεφαλής" του Θανάση Παπακωνσταντίνου:

Με τις πατάτες, το φαγκρί
Στο πιάτο μου αρμενίζει

Κάθομαι και το κοιτώ

Χαρά με πλημμυρίζει!

0 comments: