Tuesday, May 15, 2007

Στήθος κοτόπουλο με noodles

Σήμερα επικρατούσε μια μιζέρια στη ψαραγορά, ίσως λόγω της γενικής απεργίας. Ετσι, η πρωινή επιθυμία για ψάρι δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί...
Το καλύτερο εναλλακτικό, έιναι ένα στήθος από κοτόπουλο. Με τα noodles που περίσσεψαν από τη προηγούμενη βδομάδα, όταν φάγαμε γαρίδες με noodles, μπορεί να γίνει ένα καλό κινεζοειδές πιάτο.

Θα πάρουμε λοιπόν ένα στήθος, δυο κρεμμύδια, δυο σκελίδες σκόρδο και δυο κόκκινες πιπεριές.
Χρειαζόμαστε επίσης ελαιόλαδο, αλάτι και σάλτσα σόγιας.

Θα ζητήσουμε από τον χασάπη να μας "ψιλοκόψει" και να καθαρίσει το στήθος.
Καλό θα είναι να μαρινάρουμε το κρέας σε λαδι-λεμόνι-κρασί για μια-δυο ώρες (όσο μικρότερα τα κομμάτια τόσο μικρότερος και ο χρόνος μαριναρίσματος).

Θα κόψουμε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Θα μαλακώσουμε τα noodles (125 γραμμάρια) σε βραστό αλατισμένο νερό για τρία λεπτά - εκτός κι αν αναγράφεται στη συσκευασία διαφορετικός χρόνος, οπότε ακολουθούμε τις οδηγίες.
Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην αναμονή.

Σωτάρουμε στο wok πιπεριές - βγάζουμε πιπεριές.
Σωτάρουμε στο wok κρεμμύδια και ψιλοκομμένα σκόρδα, "χρωματίζουμε" με σάλτσα σόγιας - βγάζουμε κρεμμύδια και σκόρδα.
Τηγανίζουμε στο wok τα κομμάτια κοτόπουλου χρησιμοποιώντας πάλι σάλτσα σόγιας - βγάζουμε κρεατάκια.

Βάζουμε στο wok τα noodles να ρουφήξουν τα ζουμιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα (πιπεριές/σκόρδα/κρεμμύδια/κοτόπουλο) και κάνουμε το περιεχόμενο του wok όσο το δυνατόν ομοιόμορφο.

Στο τέλος, βγάζουμε μια αποτυχημένη φωτογραφία που αδικεί την προσπάθειά μας... :-(


Ασχετα με το πως φαίνεται στη φωτο πάντως, είναι μια νόστιμη και εύκολη "γκουρμεδιά".
Τη συνοδέψαμε με αγγουροντοματοκρεμμυδοσαλάτα πασπαλισμένη με πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια κόλιανδρου. Τέτοιες έντονες μυρωδιές χρειάζονται ένα κρασί με επίσης "έντονη παρουσία": Σαμαρόπετρα :-)

1 comments:

COOK THE BOOK said...

ανταποδίδω την επίσκεψη!
μ'αρέσει πολύ το μοτο κάτω απο το Δειπνοσοφίσματα,απόλυτα σωστό!
...η συνταγή μοιάζει πολυ νόστιμη αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ noodles...φοβάμαι οτι φέρνουν προς...φιδέ...να το επιχειρήσω αραγε;
δυστυχώς φρέσκος κολιανδρος δεν υπάρχει εδώ...μ'αρέσει πολύ σε σπόρια και σκόνη,ο φρέσκος είναι διαφορετικός σε άρωμα;