Thursday, May 3, 2007

Σολομός στο grill

Σήμερα λόγω περιορισμένου χρόνου και βιασύνης, έψησα σολομό στο grill (10 λεπτά υπόθεση...)

Αφού πλύνουμε και αλατοπιπερώσουμε τις φέτες του σολομού, τις ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, και έτοιμος ο ιχθύς.
Χρειάζεται βέβαια κάποια προσοχή και... λεπτοί χειρισμοί για να καταφέρεις να διατηρήσεις τη σωματική ακεραιότητα της φέτας, αλλιώς θα πάρεις μια "σπασμένη", όπως καλή ώρα εγώ:


Αν το ψάρι είναι καλό, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο - μια σαλάτα για συνοδεία φτάνει και περισσεύει (και ένα κρασί, εννοείται).

Μια γρήγορη σάλτσα με την οποία μπορούμε να περιχύσουμε: Λάδι, λεμόνι και μουστάρδα, ανακατεμένα καλά.

Αυτάαααα... :-)

3 comments:

kiki said...

Είχα αφήσει μηνυμα εδώ και χάθηκε; Ήμουν σίγουρη ότι είχα αφήσει...Τέσπα... Έλεγα ότι ο σολομός όπως και να τον κάνεις νόστιμος είναι. Καλή εβδομάδα!

Κωστας said...

Νάτα μας....
Είχα διαβάσει για τέτοια κρούσματα, αλλά έλεγα πως δεν θα συμβεί σε μένα.
Ολα τα σχόλια αυτού του ποστ χάθηκαν, 4 νομίζω.
Το υπόλοιπο blog φαίνεται "υγιές" με μια πρώτη ματιά.
γκρρρ

Anonymous said...

Keep up the good work.