Monday, March 5, 2007

Λούτσοι στη σχάρα

Ο λούτσος είναι ένα άπαχο ψάρι, συγγενής του μπαρακούντα.
Μοιάζει σαν ασημένιο βέλος το σώμα αυτού του ψαριού - κυνηγού με το ψυχρό διαπεραστικό βλέμμα και τα κοφτερά δόντια.
Η νοστιμάδα της σάρκας του μοναδική.
Τα 'κανα λίγο μαντάρα βγάζοντας τα ψάρια από τη σχάρα, αλλά αυτό καθόλου δεν επηρέασε το τελικό γευστικό αποτέλεσμα:


Ο τρόπος ψησίματος του λούτσου στη σχάρα είναι ίδιος με άλλα ψάρια. Με τη διαφορά, αν οι λούτσοι μας είναι πολύ μακριοί για τη σχάρα μας, θα πρέπει ή να λυγίσουμε / κόψουμε τα κεφάλια, ή να κόψουμε το ψάρι στη μέση να χωρέσει κλπ.

Καθαρίζουμε λοιπόν τα ψάρια, τα αλατίζουμε, βάζουμε και ρίγανη αν θέλουμε.
Παίρνουμε το χυμό ενός λεμονιού και αντίστοιχη ποσότητα ελαιόλαδου και τα ανακατεύουμε σε ένα φλυτζάνι ή μπολ, ωστε με το πινέλο να μπορούμε να περνάμε τους λούτσους με λαδολέμονο.

Μια μαρουλοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει για συνοδεία.

2 comments:

dimitris-r said...

Μ' αρέσουν αυτά τα λουτσάκια έτσι που ξεπερισσεύουν από την πιατέλα. Σαν αδελφάκια είναι.

Πας για την Κόλαση κι εσύ, βλέπω!

Κωστας said...

Πάω, πάω!